61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yapılan patlatmaların vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ileri sürüldü.

Ortahisar Belediyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Birileri bu işleri ucuza getirecek diye hiç kimsenin hayat kalitesini, can güvenliğini tehlikeye atma hakkına sahip değildir” ifadelerini kullandı.

BEN BAŞKANIN DANIŞMANI DEĞİLİM
Ortahisar Belediye Meclisinde gündem dışı söz alarak konuyu gündeme getirmek isteyen Çakıroğlu, bu sırada konuşurken Başkan Ahmet Metin Genç'in çıkışta konuyu kendisine aktarmasını söylemesi üzerine konuşmasını kesti. Meclis çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çakıroğlu, “ "Belediye Meclis üyesi olarak, şehrin sorunlarının konuşulduğu bana ait olan bu platformlardan bir taneside seçilmiş olduğum belediye meclisidir. Bugün gündem o kadar az olmuş olmasına rağmen ben gnüdem dışı bir grup başkanının böyle bir hakkı vardır. Gündem dışı söz alır konuşur. Bu illa birinin hoşuna gidecek diye kural yoktur. Ben sayın Başkana danışmanlık yapmıyorum. Sözümü keserek "Meclis toplantısından sonra bana bilgi verin" sözünü çok anlamış değilim. Bu bilgiyi danışmanlar verir. Bir belediye meclis üyesinin konuşacağı demokratik platform meclistir. Bende bunu denedim" dedi. " ifadelerini kullandı. 

Çakıroğlu, şu şekilde devma etti: "Yomra’ya doğru giderken Havaalanın üstünde ki viyadükte yolu kesilmişti. Belediyeye ait kentsel dönüşüm alanında bir çalışma yapılıyordu. Hafriyat alınma işi vardı. Kayalık bir zemin olduğu için patlatma yapılıyor. Durduğumuz için kaza falan düşündük. Sonra patlatma olduğunu gördük. Havaya fırlayan taşları gördük. 30-40 cm çapında 25-30 metreye sıçrayan taşlar vardı” i
 
CİDDİYET OLMASI GEREK!
Konuyla ilgili bilirkişilerden bilgi aldıklarını kaydeden Çakıroğlu, “Biz bu konuda işlemin nasıl yapılması gerektiği noktasında bilirkişilerden bilgi aldık. Burada yapılan işlem Rok tipi denilen makine ile yapılıyor. 90 mm çapında delik deliyor. 9-10 metre aşağıya uzanıyor. Patlatma burada yapıldığı için bunun etkileri doğal olarak güçlü hissediliyor. Yapılması gereken el tipi delik delme işi. Bu da şöyle yapılıyor. 30 mm çapında delik açılıyor. 3 metre derinliğe gidiliyor. Bu patlatma biraz maliyetli ama o bölgede yaşayan insanlar hiç bir şekilde etkilemiyor. Rok tipi patlatma ancak dağlık geniş açık arazilerde yapılıyor.

Burada yapılan işlem yanlıştır. Orada ki vatandaş, belediye adına iş yapılıyor. Kamu kurumları adına yapılan işlemlerde ciddiyet olması gerek. Birileri bu işleri ucuza getirecek diye hiç kimsenin hayat kalitesini, can güvenliğini tehlikeye atma hakkına sahip değildir” dedi.