61SAAT SPOR SERVİSİ

Ligin 23.haftasında kendi evinde Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Trabzonspor'da maç öncesi güzel görüntüler yaşandı. 

Teknik direktörler Şenol Güneş ve Rıza Çalımbay, derbi öncesi yayıncı kuruluşa ortak açıklamada bulundu.

Duygusal anların yaşandığı açıklamada ikili şu ifadelere yer verdi;

Güneş, “Kurumlar ebedidir. Şahıslar gelip geçicidir. Kurumları kurum yapan o şahısların hizmetleridir. Biz buranın sahibi değiliz bir askeriyiz. Bu Beşiktaş’ta olsak, Trabzon’da olsa fark etmez. Aldığımız görevi, aldığımız eğitim içinde en düzgün şekilde yapmaya çalışıyoruz. Burada yarışma yapıyoruz. Ama toplumda öğrendiklerimizi katkı olarak sunmaya çalışıyoruz. 

Rıza hocanın kişiliğini çok daha iyi biliyorum. O Türk futbolunun çok büyük değeri. Hem insan olarak hem de oyuncu olarak. Nereye gitse aynı şeyi yapıyor. Onlarda kazanmak istiyor, bizde kazanmak istiyoruz. Umarım güzel maç olur. Genelde burada hem saha zemini hem de ambians güzel oluyor. Futbolu seven kentte, güzel futbol oynanması herkesi mutlu eder” dedi. 

Çalımbay ise, “Hepimizin böyle bir sorumluluğu var. Yıllarca Beşiktaş’ta futbol oynadık. Sonra tabiki başka kulvara geçiyorsunuz. Teknik direktörlüğe geçiyorsunuz. Sorumluluğunuz var. Orada da her türlü şeyi yapmak zorundasınız. Şenol hocanın yeri bende hakikaten fazladır. Milli takımda beraberde oynadık. Uludağ’da beraber koşuyorduk, ben arkasında koşuyordum. Rıdvan benim arkamda koşuyordu. Tekrar böyle karşılaşınca mutlu oluyorum. Güzel bir şey. Maçımız dostça bitecek. Fair Play’in dışına çıkması mümkün değil. Şenol hocanın Trabzon için ne kadar önemli kişi olduğunu, değerli olduğunu herkes biliyor. Beşiktaş’ta yıllardan beri mükemmel işler yapıyor. En çok maç oynayan takımlardan bir tanesi. Başarılar diliyorum” diye konuştu.  

Yeniden konuşan Güneş, “Kader nereye yazmışsa oraya gidiyorsun. Kimse şuraya gideceğim diye plan yapmıyor. Doğduğumuzda köyümüzde, çevremizde kalmak istiyoruz ama bir bakıyorsun aileler büyüyor parçalanıyor. İş bulduğunuzda o işte mutluysanız ayrılabiliyorsunuz. Görevine son verilebilir. Beşiktaş’ta evinden barkından ayrılmak ister mi? %Niye dolaşıyor. Kader öyle yazmış. Ben Trabzonspor’dan hiç bir zaman ayrılmadım. Sadece son senemde ayrıldım. Ondan önce görevime son verildi. Bu şehrin kendisi.. Sadece bu şehir değil Türkiye’nin kendisi. Kim gelirse gelsin futbol hizmettir. Kurumları büyüten futbolcular ve karakterlerdir. Taraftarda içinde olacak. Medyada olacak. Oyun oynanıyor, yeniden yarış devam ediyor. Biraz dengemizi ve aklımızı kaybettiğimizi düşünüyorum. Allah kolaylık versin...” dedi. 

Çalımbay, “Şenol hocaya katılıyorum. Hepimiz futbol oynuyoruz. Bence burada iz bırakmak gerekiyor. Kişilik olarak iz bırakmak gerekiyor. Gittiğinden yerde saygı duymak lazım. Hem Şenol hoca olsun, hem ben olayım işimizi yapmaya çalışıyoruz...” ifadelerini kullandı.