Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada sosyal medyada yer alan "Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'da silah çekildi" iddialarına cevap verildi.

Bilindiği üzere önceki akşam Trabzon'da Fenerbahçe mücadelesi oynanmış ve müsabaka olaysız sonuçlanmıştı.

Ancak olay çıkmasını isteyen bazı çevreler provakasyona alet olarak "Trabzon'da Fenerbahçe otobüsüne silah çekildi" iddilarını öner sürerek görüntüler paylaşmaya başladı.

Ancak bu görüntünün yapılan incelemeler neticesinde telefon olduğu ortaya çıktı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "01.02.2020 tarihinde oynanan Trabzonspor- Fenerbahçe müsabakasından sonra bazı yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu, misafir takım otobüsünün stadyumdan havaalanına giderken bir araçtan otobüse silah teşhir edildiği iddia edilmiştir.

Takım otobüsüne silah teşhiri iddiası ile ilgili olarak yapılan incelemede, herhangi silah teşhirinin söz konusu olmadığı, Uluslararası Karadeniz sahil yolu itfaiye kavşağı civarında akan trafik esnasında sadece  15 sn süre ile takım otobüsünün yanından geçen araçta bulunan F.A isimli kişinin cep telefonu ile kayıt yaptığı görülmüştür. Emniyette ifadesi alınan F.A isimli kişinin yaptığı kayıt ve otobüsten çekilen görüntülerin aynı anda olduğu, iddiadaki görüntünün cep telefonu olduğu kesinlikle silah olmadığı açıkça tespit edilmiştir.

Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de gerçekleşecek olan bu müsabakalar üzerinden taraftarları kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya çalışmak,spor müsabakalarının “centilmenlik ruhuna” uygun olamayacağı gibi bu tarz girişimlerde bulunmakta kimseye fayda sağlamayacaktır. " ifadeleri kullanıldı. 

İŞTE BAHSE KONU OLAN FOTOĞRAFLAR