Olayın muhataplarından biri olan Sonnokta gazetesi, bugünkü sayısında yaşanan arbedeyi ''Bu ayıp da size yeter'' başlığı ile gazetesine taşıdı. 

Sahada skandal yaşandı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği İkinci Orhan Kaynar Futbol Turnuvası, önceki gün oynanan dört karşılaşma ile başladı. Başladı ama skandallarla... Sonnokta ile Ortahisar Belediyesi arasında oynanan karşılaşmanın son anlarında Başkan Ahmet Metin Genç'in koruması olduğu söylenen şahıs, arkadaşımıza sahanın ortasında kafa atabiliyorsa, bu ayıp size yeter.

Üç maymunu oynadınız

Gazeteciler cemiyetinın turnuvasında gazeteci olmayanların boy göstermesine sessiz kalanları da kınıyoruz. Başta başkan Yusuf Turgut ve yönetimi olmak üzere turnuva komitesini de yaşanan bu çirkin olay karşısında üç maymunu oynamalarından dolayı canı yürekten tebrik ediyoruz. Anlaşılan tek derdiniz, tüm göreviniz gazetecileri değil parayı ve gücü salmak olmuş.

Ortahisar da sorumludur

Yaşanan olayın sorumlusu cemiyet yönetimi kadar Ortahisar Belediyesi'dir. Çünkü başkanın koruması ve sahada bulunan basın danışmanı Yusuf Keskin aynı zamanda başkan Ahmet Metin Genç’in bir temsilcisi olarak orada yer aldılar. Hakkaniyetli bir insan olarak tanıdığımız başkan Ahmet Metin Genç'in, bu ayıbın baş sorunlarına karşı sessiz kalmayacağını olan inancımız tamdır.

Artık bir parçanız değiliz

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bu ayıbı makul ve mantıklı bir şekilde sonlandırmazsa bundan böyle cemiyetin bir parçası olmayacağımızı deklere ediyoruz. Üyelerinin ve Sonnokta camiasının hakkını gerek korkudan gerekse de başka nedenlerle savunamayan cemiyetin bu turnuvasından çekiliyoruz ve hiçbir organizasyonda yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz

(Sonnokta)