Ayar, parasını 3 yıl önce otobüste düşürdüğünü ve bir daha bulamadığını söyledi. Belediyeye ve gazetelere ilanlar vererek parasını aradığını kaydeden Ayar, “Bir sonuç alamadım ve unuttum” dedi.

Alan Şahıs Taksitle Geri Ödedi

1 YIL önce bilinmeyen bir numaradan arandığını, arayan şahsın paranın kendisinde olduğunu söylediğini belirten Ayar, “Benden buluşmamızı istedi. Sonra buluştuk. 13 bin lirayı geri getirdi. ‘Paranın geri kalanını da daha sonra vereceğim’ deyip gitti. Daha sonra elindeki altınları bozdurarak 2 bin lira daha getirdi. Ben de bu 2 bin lirayı kendisine iade ettim” dedi.

TRABZON’DA 3 yıl önce çalınan 19 bin 400 lirasının 15 bin lirasına kavuşan 48 yaşındaki Ahmet Ayar, parayı çalan kişiye hakkını helal ettiğini söyledi. Ayar, “Kaybolduğuna çok üzülmemiştim, dolayısıyla paranın geri geldiğine de çok sevinemedim. Ben de kendisine ‘2 bin lira sana kalsın. Ama 2 bin 400 lirayı eğer durumun iyi olursa bana getir’ dedim ve helalleştik. Henüz geriye kalanı getirmedi ama Allah ondan razı olsun” dedi.

Trabzon’da ikamet eden İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 48 yaşındaki Ahmet Ayar, 2010 yılında Cudibey İlköğretim Okulu’nun önündeki otobüs durağında Trabzon Belediyesi’nin otobüsüne binmek isterken, otobüsün kapıyı kapatmadan hareket etmesi üzerine dengesini kaybetti. Son anda bir refleks göstererek otobüse binmeyi başaran Ayar, otobüsün içinde dengesini kaybedince ceketinin cebindeki evraklarla birlikte 19 bin 400 TL tutarındaki parası da yere düştü.

Evrakları alarak iş yerine giden Ayar, daha sonra cebindeki paraların olmadığını fark etti.

Ayar,  “O zaman Trabzon Belediyesi Hukuk Bürosu’nda çalışıyordum. Şimdiki iş yerime Torba Yasa’dan gelmiştim. Otobüste ceketimin cebindeki evrakları ve parayı düşürmüştüm. Evrakları otobüste buldum ve aldım. Ancak o sırada kafam dalgın olduğu için para aklıma gelmemişti. Daha sonra iş yerine gidince paranın kaybolduğunu anladım. Cebimde 19 bin 400 TL vardı. Paranın kaybolduğunu anlayınca hem belediyelere hem de gazetelere ilanlar vererek paramı aradım. Hatta ulusal basında bile haberlerim çıktı. Yaklaşık bir yıl önce parayı alan şahısın annesi işyerime gelip beni sordu. Fakat beklemeden gitti. Görüşemedik. Daha sonra bilinmeyen numaradan biri beni aradı. Paramın onda olduğunu söyledi. Kaybettiğim paranın kendisinde olduğunu ve buluşmamızı istedi. ‘Benden haber bekle’ dedi. Sonra buluştuk. 13 bin lirayı getirdi verdi. Paranın geri kalanını da daha sonra vereceğini söyledi ve gitti” dedi. Kendisinden şikayetçi olmadığını söyleyen Ayar, “Parayı alan arkadaş daha sonra elindeki altınları bozdurarak 2 bin lira daha getirdi. Ben de kendisine ‘2 bin lira sana kalsın. Ama 2 bin 400 lirayı eğer durumun iyi olursa bana getir’ dedim ve helalleştik. Ama geriye kalan parayı henüz alamadım. 2 bin lirasını bağışladım. İnşallah geriye kalan 2 bin 400 lirayı ödeyecek. Adamın borçları varmış. Yapacak bir şey yok. Kaybolduğuna çok üzülmemiştim, dolayısıyla paranın geri geldiğine de çok sevinemedim. Zaten o parayla biraderin bankaya olan borcunu kapattım. Yine de parayı alıp getirdiği için kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.