Türk Milli takımının geçen sezon hizmete giren Konya Büyükşehir Torku Arena, ilk kez bir milli maç oynaması,  diğer illerde kaç maç oynandığını da gündeme getirdi.

A Milli Takım'ın Letonya ve Hollanda maçlarıyla ilk kez ayak basacağı  stat, ardından uluslararası bir ödülle taçlandırıldı. Konya Büyükşehir Torku  Arena, her yıl düzenlenen dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5'e girdi.

Türkiye'nin yarın Letonya, 6 Eylül'de ise Hollanda ile oynayacağı  maçlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Konya, ay-yıldızlı ekibin 92 yıllık  tarihinde A milli maç oynanan Türkiye'deki 15. şehir olacak.

A Milli Futbol Takımı daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana,  Trabzon, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Manisa ve  Mersin'de karşılaşma yaptı.

Ancak burada bakıldığında A Milli takımın maçlarının çoğunlukla İstanbul'da oynanması dikkat çekiyor. İstanbul 128 maç ile başı çekerken ardından 34 maç ile İzmir, 25 maç ile Ankara, 8 maç  ile Bursa 5 maç ile de Adana geliyor.

Trabzon ise 4 maç ile 6. sırada geliyor.

Trabzon'u 3'e maç ile Antalya ve Kayseri, 2 maç ile Denizli ve 1'er milli maç ile de Gaziantep, Samsun, Kocaeli Manisa ve Mersin takip ediyor.

Türkiye'de futbolun beşiği diye tabir edilen Trabzon'da oynanan milli maç sayısının bu kadar az olması ise şaşırttı.

Ancak bu maç sayısının Akyazı Stadının devreye girmesi ile daha da artması bekleniyor.