61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor kaptanı Sosa, bugün Beşiktaş maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sosa, “Gerçekten çok özel çalışma gerçekleştiren bir hafta bizim için. Özel konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Bütün takım bu maça odaklanmış durumda. Bu maçta eğer galibiyet alabilirsek, iyi bir sonuçla alabilirsek taraftarımıza çok mutluluk hediye edebileceğimizi düşünüyorum. Bunu hak ediyorlar. Uzun süre saha sonuçları beklediğimiz gibi değildi. Ama bu hafta özel bir çalışmayla hazırlanıyoruz” dedi. 

'İSTEDİĞİMİZ GİBİ BAŞLAYAMADIK'
Ligin genel durumunu nasıl değerlendirdiği sorusuna Sosa, “Burada geçirdiğim yıllar boyunca öğrendiğim şöyle bir şey var. Burada oynama fırsatı bulduğum bütün yıllarda da benzer durum gerçekleşti. İlk başlangıçlar tabiki önemlidir. Aam önemli olan nasıl bitirdiğiniz. dolayısıyla lig uzun bir yol. Bizde bu uzun yolda belki istediğimiz gibi başlayamadık. Ama yolun sonuna daha ok var. Oynayacağımız çok maç var. Bizim açımızdan ve bütün diğer takımlar açısından uzun bir yol olacak. Kolay bir yol olmayacak. Herkes için zor başladı lig. Ama biz istediğimiz gibi başlayamadık. Ama yolun sonunda istediğimiz gibi getirebiliriz bu da bizim elimizde” diye konuştu. 

'DAHA HUZURLU OLABİLİRİZ'
Sosa, “Geçen yılı değerlendirecek olursak, geçen yıl dediğiniz maçla beraber çıkışımız oldu. Ama asıl çıkış bizim çalışmamızla, bizim odaklanmamızla alakalı bir durumdu. Saha sonuçları istediğiniz gibi gelmeye başlanıca, kazanmaya başladığınız sürece, çalışmanız daha kolay oluyor. Daha sakin kafayla, daha huzurlu ortamda hazırlanmanız mümkün oluyor. Ama bu hafta ki maçta önemli bir maç. Gerçekten çok önemli maç. Ama her şey değil. Bizim için önemli olan saha içi skorları alabilirsiniz daha huzurlu olabilirsiniz. Aam bizim için önemli olan daha sakin kafayla çalışmak. Bizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her maç önemli. Her maça maç maç bakıyoruz. Lig çok uzun bir maraton” dedi. 

'MAALESEF İSTEMEDİĞİMİZ ZAMANLARDA BUNLARLA KARŞILAŞABİLİYORUZ'
Trabzonspor’da geçen senede benzer sakatlıklar yaşandığına dikkat çeken Sosa, "Kaybettiğimiz, sakatlanan oyuncu arkadaşlarımız açısından üzgünüz. Onları kaybetmek istemezdik. Kendileri takımımız adına önemli oyuncular, önemli kimlikler. Ama geçen yıl gibi bir örnek var önümüzde. Geçen yıl sadece 13, belki de 14 oyuncuyla beraber genç arkadaşlarımızla beraber çok iyi bir iş ortaya çıkardık. Uzun maraton boyunca, uzun maçlar boyunca gerçekten iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Lig sonunda da belki daha da iyi bir yer olabilirdi ama gerçekten iyi iş çıkardığımızı biliyorum. Hepimizde bunu onaylıyoruz. Taraftarlarımızdan da aldığımız eri dönüş bu yöndeydi. Bu sene kulüp, tabiki oyuncular katıp bünyesine daha iyi bir oyun ortaya koyup daha iyi sonuçlanla lig sonunnada da daha iyi bir yerde olmak istedi. Ama maalesef, yaşadığımız sakatlıkların tabiki önüne geçemiyoruz. Bunlar tam ortasında olan şeyler. Tam içinde olan şeyler. Maalesef istemediğiniz zamanlarda bunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Ama biz geçen sene örneğini önümüze katarak belki onun da daha üstüne çıkarak burada olan arkadaşlarımızla beraber, geçen sene yaptığımız işin daha iyisini yapabiliriz. Bu kapasitemiz, bu yeteneğimiz var. Bu arkadaşlarımıza hepimiz güveniyoruz. İnsanlar buru görmese bize bu kadar destek olmazlar. Çalışmayla ve kendimiz adamayla geçen senenin daha üstüne çıkabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

TAKIM İÇİNDE MORAL MOTİVASYON NASIL?

Takım içinde moral ve motivasyonun önemine dikkat çeken Sosa, "Taraftarımıza sadece teşekkür edebiliriz. Biz uzun deplasmanlarda, çok uzak yollardan geldiğimizde gecenin geç saatlerinde bile şehrimize indiğimizde havalimanında bizi karşılayan yüzlerce insanı gördük. Bize destek veren o kadar insanı gördük. Bunları o desteğine sadece teşekkür edebiliriz. Belki de teşekkür yeterli olmayacaktır. Onların bize gösterdiği sevgiye, ilgiye, dikkate… 

Biz takım arkadaşlarımız olarak, hocamızla konuştuğumuzda da anlatmaya çalıştık saha sonuçları istediğimiz gibi gelmedi belki ama bizim artık önümüzde 2 yol var. Sadece bunlara takılıp orada kalmak. Ya da tekrar ayağa kalkıp, tekrar devam etmek. Biz her zaman tekrar ayağa kalkıp, tekrar devam etmeyi seçen taraf olduk. Yine öyle olacak. Kaybettiğiniz maçlardan sonra üzülebilirsiniz, ama bir sonra ki maçta hazırlanmanız için mutlu olmanız ve moral motivasyon olarak hazır olmanız lazım. Biz sadece kaybettiğimiz veya kazanamadığımız maçlara odaklanırsa önümüzde ki maçlara da kazanamayabiliriz. Biz böyle insanlar değiliz. Sadece önümüzdeki maçlara hazırlanmayı, insanlara iyi motivasyon ve moralle hazırlanmayı arkadaşlarımıza bizde öğütlüyoruz. Şu an takım içinde gayet iyi bir hava olduğunu söylemem gerekir” ifadelerini kullandı. 

TRABZONSPOR’DA KALACAK MI?

Gelecek sezon planlaması ile ilgili ne düşündüğü sorusuna Sosa, “Özellikle geçtiğimiz yıl, daha öncesinde de ilk geldiğim yılı düşünecek olursak, buraya geliş amaçlarımdan bir tanesi, takımın beni buraya getirme amaçlarından bir tanesi kazandığım tecrübelerle takım arkadaşlarımıza özellikle genç yetenekli arkadaşlarımıza bu tecrübeleri aktarmak. Onları daha iyi yola sevk edebilmek. Daha iyi futbolcu olmalarında en ufak bir payım olursa mutlu olacağım söyledim. Özellikle geçtiğimiz yıl bunları başarma şansı buldum. En ufak payım varsa bundan mutluluk duyarım. Başkanımızla sezon öncesinde yaptığım konuşmalarda kendisine onu belirttim. Ben sadece işime odaklanmış biriyim. Sezon sonunda kontratımın bitmesi veya bitmemesi beni çok düşündürmüyor. Ben her zaman profesyonellik çerçevesinde elimden gelenin en iyi şekliyle takımı hem saha içinde hem de saha dışında yardımcı olmaya çalışan biriyim. Sezon sonunda bunlar değerlendirilir. İki tarafta mutluysa neden olmasın. Ben öncelik kontrat değil öncelik saha içi ve saha dışında takım arkadaşlarıma hem de özellikle genç arkadaşlarımla yardımcı olmayı düşünüyorum. Kontrat meselesi ise daha sonra konuşulacak konu” dedi. 

SOSA, BENDE İLK GELDİĞİMDE BİR ÇOK YALAN HABER ÇIKMIŞTI

Sosa, kendisini de ilk geldiği günde hakkında bir dizi yalan haber yapıldığını aynı sürecin Obi Mikel ve Sturridge’de yaşandı sorusuna ise, "Kendileriyle bende tecrübelerimi paylaştım. Ben ilk geldiğimde benzer haberler çıkmıştı. Yalan haberler çıkmıştı. Hakkımda çok fazla haber yayınlanmaya başlamıştı. İlk başta ailemin gelmeyeceğini, ailemin burada olmak istemediğini söylediler. Ailem geldiğinde burada mutlu değiller gidecek dediler. Buradan gitmediklerinde başka şeyler söylemeye başladılar. Değişim her zaman zordur. Yeni bir yere gittiğinizde oraya yerleşmek, oranın yerlisi olabilmek kolay değildir. Başka bir yerden geliyorsunuz. Tamamiyle farklı bir yere alışmak zorunda kalıyorsunuz. Bu işimizin zor taraflarından bir tanesi. Bende ilk geldiğimde 2 - 3 ay boyunca otelde kalmıştım. Ev bulmak sorun olmuştu. Daha sonra her şey yerli yerine oturuyor ve bu tür sorunlar çözülmeye başlıyor. Bende arkadaşlarımıza onu anlatmaya çalıştım. İlk geldiklerinde onların hakkında haberler çıkıyor. Bu çıkan haberlerin çoğu yalanlama gereği duymuyorsunuz” diyerek yanıt verdi.