61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Cumhuriyet Savcılığı yine bir olayı mahkemeye gitmeden çözdü. 2013 tarihinde Kaşüstü’nde bir inşaatta su tesisatı ustabaşısı olarak çalışan H.T. bodrum kata inerken merdivenlerin karanlık olmasından dolayı apartman boşluğuna düştü. Burada ağır şekilde yaralanan H.T. kaldırıldığı hastanede tedavi altın alınırken vücudunda ok sayıda kırık ve ağır zedelenme olduğu tespit edildi. Olayla ilgili inşaatta gerekli tedbirler alınmadığı için H.T. inşaat yetkililerinden şikayetçi oldu. 
Alınan bilirkişi raporunda olayla asıl kusurlu olarak işveren ve alt işveren yüzde 80 oranında asli kusurlu bulundu. 
Olayın ardından başlatılan soruşturmada Cumhuriyet Savcılığı devreye girerek tarafları uzlaştırdı. Buna göre iş veren H.T.’ye 15 bin TL verirken, şahısta şikayetini geri çekti. İki tarafından uzlaşması neticesinde savcılık kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar vererek dosyayı kaldırdı. 
Konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Savcılığından bugün şu açıklama yapıldı: 
“10/04/2013 tarihinde ilimiz Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde bir inşaatta su tesisatı ustabaşısı olarak çalışan şikayetçi H. T. 'nin bodrum kata giderken ortamın karanlık olması sebebiyle boşluğa düşmesi sonucunda H. T. hastaneye kaldırılmış, akabinde Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma suçundan ilgili inşaat şirketi yetkilisi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sırasında inşaat şirketi yetkilisi S. A.'nın şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet Savcısı huzurunda alınan ifadesinde, inşaata ait su tesisatını taşeron bir şirketin yaptığını ve H. T. nin bu şirkette çalıştığını beyan etmesi üzerine taşeron inşaat şirketi yetkilileri  H. M. ile Y. K. nin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştır. Olayla ilgili olarak aldırılan adli tıp raporuna göre H. T. nin vücudundaki kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu saptanmıştır. Aldırılan bilirkişi raporuna göre asıl işveren ile alt işverenin; ışıklandırma ve aydınlatma tedbiri almadıkları, çalışma bölgesindeki boş alanların korkuluklarla çevrilmediği ayrıca, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlayacak eğitim ve bilgilendirmeleri yapmadıkları gerekçesiyle % 80 asli kusurlu oldukları, şikayetçi H. T. nin de elinde herhangi bir aydınlatma tertibatı olmaksızın karanlık bir yere gitmesi sebebiyle % 20 tali kusurlu olduğu tespit edilmiştir. 
Şikayetçi ve şüphelilerin Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan uzlaşma teklifini kabul etmeleri üzerine uzlaştırmacı görevlendirilmiş, olayın taraflarının bir araya getirilmesi sonucunda şikayetçi H. T. nin, asıl işveren yetkilisi olan şüpheli S. A. ile 15.000 TL ödeme yapması halinde uzlaşabileceğini beyan etmesi üzerine S. A. bu şartı kabul ederek şikayetçi H. T. 'ye 15.000 TL ödeme yapmıştır. Taraflar arasında uzlaşma sağlandığından ötürü kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek dosya sonuçlandırılmıştır
Uzlaşma kurumunun toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve özellikle kentimize ilişkin “Trabzon uzlaşıyor” kavram ve algısının güçlü olarak ifade edilebilmesine güzel bir örnek teşkil ettiği değerlendirildiğinden bu uygulama örneğinin toplumun bilgisine sunulması imkanı yaratmak üzere paylaşılması gereği duyulmuştur”