61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında bugün konuk edeceği Rusya ile tarihinde 5. kez karşı karşıya geldiği maçta yayın skandalı yaşandı. 

UEFA ile ismi açıklanmayan bir özel kanal bütün yayın haklarını satın almak istedi. Bunun üzerine bütün hakları ismi açıklanmayan özel bir televizyona verildi. TRT, TFF ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle pazarlık masasına oturdu. 

Yayın hakları için 20 milyon Euro istendi

Maçı yayınlaması için ise hakları elinde bulunan özel televizyon kanalı 20 Milyon Euro talep etti. Futbol tarihinde görülmemiş teklif üzerine TRT yetkilileri pazarlık fiyatın indirime gidilmesi için talepte bulundu. 

Bunun üzerine özel televizyon kanalı 20 Milyon Euro'luk fiyattan düşmek istemedi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine TRT teklifi geri çekti. 

Erdoğan talimat verdi, pazarlık yapıldı.

TRT, TFF ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle pazarlık masasına oturdu. TRT'nin son anda 10-12 milyon Euro'luk büyük bir teklif sunuldu.

Sıkı pazarlığın ardından TRT, karşılaşmanın yayın haklarını satın alındı. Karşılaşmanın 2.dakikasında TRT 1'de Türkiye - Rusya maçı yayınlanmaya başlandı.

Öte yandan maçı anlatan spiker Erdoğan Arıkan, UEFA ile yapılan görüşmelerde gecikme olmasının nedeninin anlaşmanın Türk lirası üzerinden yapılmak istenmesi olduğunu dile getirdi. 

Milli maçlar 4 yıl boyunca TRT'de...

Yapılan anlaşmanın detayları TRT Spor twitter hesabı üzerinden duyuruldu.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

''Milli heyecan TRT ekranlarına dönüyor. Türkiye’nin ekranı, A Milli Futbol Takımımızın maçlarına ev sahipliği yapacak. Ay-Yıldızlı ekibimizin 2020 Avrupa ve 2022 Dünya Kupası'na kadar oynayacağı tüm maçlar, TRT ekranlarından futbolseverlere ulaşacak.''