Sürmene`nin 37 Mahalle Muhtarı Bir araya gelerek Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk`ün seçilme haklarını ellerinden aldığını iddia etti. 

Sürmene Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan Aydın; “Trabzon Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı`na Trabzon Muhtarlar Federasyonu`ndan seçilecek iki muhtar adayını belirlemek için Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi`ne gittik. Arkadaşımız Fındıcak Mahallesi Muhtarı Engin Kol Arkadaşımızı aday gösterdik ancak Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk “Siz Sürmeneli muhtarlar olarak Federasyona üye değilsiniz, aday gösteremezsiniz sadece oy kullanabilirsiniz” şeklinde bizlere telkinde bulundu. Bunun üzerine bizde seçimi protesto ederek muhtar arkadaşlarımız ile salonu terk ettik. Trabzon Muhtarlar Federasyonu hakkında ağır eleştirilerde bulunan Sürmene Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan Aydın; “Federasyon kendi sistemini kurmuş istediği adamı seçiyor, istemediği adamı dışlıyor. Kim yağcılık ederse, uşaklık ederse onu seçiyor” dedi.

YALAN BEYANLAR 

Yapılan açıklamaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise söylenmemiş şeylerin söylenmiş gibi beyan edilmesinin etik olmadığını belirterek “Trabzon Valiliği’nin Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne her yıl yapılacak seçim ile iki muhtar arkadaşımız seçiliyor. Biz burada özellikle iki muhtarın birinin şehrin doğusundan birinin de batısından olması yönünde bir denge kuruyoruz. Bir önceki dönemde Akçaabat ile Of ilçesinden muhtar arkadaşlarımız bu heyete seçilmişti. Yeni yapılacak seçim ile ilgili biz muhtarlarımıza mesaj attık, Bu sefer Yomra ile Beşikdüzü ilçelerinden muhtar arkadaşlarımız heyette yer almak için seçime girmek istedi. 

Fakat Sürmene’den böyle bir talep gelmedi. Seçim günü geldiğinde ise bu arkadaşlar salona gelip ‘Bizde aday göstereceğiz’ dediler. Bende kendilerine ‘Neden SMS attığımızda talebinizi iletmediniz. Şimdi seçim günü gelmiş adayız diyorsunuz. O zaman sandık kuralım aday olun, sizde adayınızı çıkarın seçim yapalım’ dedim. Kesinlikle siz üye değilsiniz, aday gösteremezsiniz gibi bir ifade kullanmadım. Biz demokrasiye inanan güvenen ve demokrasiden güç alan bir müesseseyiz. Fakat buradaki arkadaşların belli ki amaçları başka. Muhtarlık müessesesini böyle yalan yanlış ifadeler ile itham altında bırakmak kimsenin haddine değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. Biz onlara seçime girin dedik, girmeyip salonu terk ettiler. 

Şimdi ise belli ki, siyaset yapma amacıyla muhtarlarımızı karalamak istiyorlar. Yalan yanlış beyanlarla bizleri karalamaya çalışanlara asla pabuç bırakmayız. Bu böyle biline. Yaptığımız her şey muhtarlarımızla istişare edilerek yapılmıştır. Muhtarlarımız için kullandıkları çirkin yakışıksız ifadeleri de kendilerine aynen iade ediyorum. Kişi kendinden bilir işi denir ya, oradaki iyi niyetli muhtarlarımızı tenzih ederek söylüyorum. Demek sizler ifade ettiğiniz gibi kişilersiniz ki karşınızdaki insanları da öyle görüyorsunuz’ ifadelerini kullandılar.