Trabzon’da profesyonel takımların maçlarını oynadığı Ahmet Suat Özyazıcı Stadı ile ilgili Spor Genel Müdürlüğünden müjdeli haber geldi. Trabzon futbolu için büyük önem taşıyan stattaki düzenlemeler kapsamında hazırlanan proje için ödenek taahhüdü yapıldı, kısa sürede proje hayata geçirilecek. Buna göre stadın zemini FİFA standartlarında olacak, mevcut tribünler modernize edilecek, ayrıca yedek kulübelerinin bulunduğu tarafa bin seyirci kapasiteli yeni tribün yapılacak.

ERKEN HABER GELDİ

1461 Trabzon ile eski adı Düzyurtspor olan Hekimoğlu Trabzon FK’nın maçlarını oynadığı Ahmet Suat Özyazıcı stadının FİFA Star 2 Belgesi süresi dolmuştu. TFF tarafından yapılan incelemelerin ardından alınan zeminin değiştirilmesi kararı üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Trabzon Milletvekilleri ve Valilik çabalarıyla başlatılan çalışma erken sonuç verdi. Spor Genel Müdürlüğü, zemin değişimi ve tribün kapasitesi artırımı konusunda ödenek taahhüdünü onayladı.

YENİ TRİBÜN DE VAR

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, zeminde FIFA Quality Pro belgesi özelliklerini taşıyan sentetik çim yapımı için ihale süreci bayramın hemen sonrası başlatılacak. Ardından da en geç bir ay içinde yeni zemin sahaya serilecek. Öte yandan Ahmet Suat Özyazıcı Stadı Zemin Değişimi ve Modernizasyonu projesi kapsamında yedek kulübelerinin bulunduğu karşı tarafa da, bin kişi kapasiteli çelik tribün yapılacak. Mevcut tribünler de modernize edilecek.