61SAAT ANTALYA - HASAN TÜNCEL

Antalya’da devre arası kamp hazırlıklarını sürdüren bordo mavililerde Joao Pereira, basın toplantısında soruları yanıtladı.

’SAHADA AGRESİFİM ÇÜNKÜ..'

Sahada neden agresif olduğunu anlatan Pereira,''Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Sevdiğim işi yapıyorum ve zevk alıyorum. Antrenmanlarda 2. ailemle beraberim. Neredeyse ailemden daha fazla vakitti onlarla geçiyorum. Sahaya çıktığımız zaman ailemi en güzel şekilde savunmaya çalışıyorum. Kaybetmekten nefret ediyorum. Bunun için sahada da agresif olabiliyorum’’ dedi.

‘ABDÜLKADİR, YUSUF VE MURAT GİBİ...'

Trabzonspor’un genç oyuncularına tavsiyelerde bulunan Pereira, ''Her zaman devre arası kampları gençler için fırsat olmuştur. Abdülkadir, Yusuf ve Murat gibi örnekler var. Geleceklerinin iyi yerlerde olduklarından eminiz. Burada oynayan arkadaşları güzel bir örnek. Her zaman çalışmalı ve elinden gelenin en iyisini yapmalılar. Bu yolda iyi gideceklerinden eminim. Umarım şans da yanlarında olur.Gençlere vereceğim tavsiye sıkı çalışmaları. Yaptıkları doğru işler göründüğü için davet edilmiştir. Onları geleceğe taşıyacak olan gün bugündür her sabah uyandıklarında kafalarına sokmalarıdır. Bu fırsatlar insanlara çok nadir gelir. Muhtemelen 1 defa gelir hayatlarında bu fırsatı değerlendirirken de en iyi çalışmalarla beslemeleri gerektiğini unutmamalıdırlar. Yaştan aynı yoldan geçmiş arkadaşlarından öğrenilseler çok daha iyi yatırım yapmış olurlar’' ifadelerini kullandı.

‘KAZANDIĞIMIZ ZAMAN MUTLU OLMALARINI BİLMEK...'

Trabzonlularada buradan seslenen Pereira, ''Trabzon’a geldiğimde ilk günden itibaren çok yardımcı oldular. İnanılmaz mutlu eden bir olay bu. Nereye giderseniz yaparsanız yardımcı oluyorlar. Bu takıma alışmam zor olmadı. Trabzon şehri futbolla yaşayan bir şehir. Şu anki durumu nedir bilmiyorum. Kazandığımız zaman insanların yüzündeki mutluluğu görmek paha biçilemez durum. Maç maç değerlendirip kazanarak mutluluk vermeyi düşünüyoruz. Umarım böyle olacaktır.’’ Şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK İDDİASI

Şampiyonluk iddiası ile ilgili tecrübeli oyuncu, ''Kadromuzu yeterli görüyorum genç ve tecrübeli oyuncular olduğunu görüyorum bizim için yeterli. 2 sıradayız 29 puandayız cve paylaşıyoruz bilincindeyiz. Adım adım gitmeliyiz’’  dedi.

TRABZONSPOR’DA KAPTANLIK

Trabzonspor’da kaptanlık yapmanın ayrıcalığını anlatan Pereira, ''Trabzonspor gibi kulüpte kaptanlık yapıyor olmanın ne gibi bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Olduğum kişiyim genç arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum’’ ifadelerini kullandı.

TARAFTARLARIN SEVGİSİ

Taraftarların sevgisine de değinen Pereira, ''Hem İngiltere İspanya’da Avrupa'nın bir çok ülkesinde büyük liglerde oynayıp başarı kazanmaya devam ediyorlar. Portekizlilere bu sevginin performastan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Quaresma'yı izledik ve nasıl performans gösterdiğini gördük. Pepe’yi gördük. Performanstan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Düzgün bir insan olduğunuz sürece insanların sizi sevmesinin normal olduğunu düşünüyorum’' şeklinde konuştu

KAVGACI GÖRÜNEBİLİRİM AMA...

Sosyal hayatından da bilgiler aktaran Pereira, ''Kendimi şöyle tanımalayabilirim. Eğlenmeyi seven takım arkadaşlarımızı biraz da kızdırmaya çalışan ve bundan da zevk alan birisiyimdir. Kaybetmekten nefret ettiğim için biraz sinirli ve kavgacı birisi olduğmu görrebilrisiniz ancak böyle değilim. Insanların mutlu olduğu onu en iyi şekilde değerlendirmeldir. Bu hayat bitecek ve herkes mutlu olduğu anları hatırlayacaktır. Sosyal medyada insanlar saha içerisinde gösteremediğiniz hayatı gösterebiliyor. Eğlenmeye çalışan insanlar olduğumuzu görebiliyorlar. Saha içerisinde her zaman kavga eden birisi olarak görünebilir ama öyle değilim’’dedi.