Bordo-Mavililer’in en golcü ismi olan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Hugo Rodallega, geçtiğimiz haftalarda yönetimin masaya oturma teklifini, “Mayıs sonunda görüşelim” diyerek reddetmişti. Her fırsatta futbolu ülkesi Kolombiya’da bırakacağını dile getiren 33 yaşındaki oyuncunun, sezon başından bu yana Kolombiya ekipleri ile temas halinde olduğu öğrenildi.

‘7 ay önce konuştuk’

Yıldız oyuncu, ülke basınına yaptığı açıklamalarla da Atletico Nacional ve Sante Fe takımları ile görüştüğünü itiraf etti. İki ekiple de pazarlık masasına oturduğunu belirten Rodallega, “Küçük ayrıntılar üzerinde konuşuyoruz. Bunların arasında tabii ki rakamsal konular da var. Ancak benim için para çok önemli olsa, kesin olarak Türkiye’de kalırım. Atletico Nacional, sözleşmemin bitmesine 7 ay kala benimle temas haline geçti. Bu yüzden karmaşık bir durum var. Sezon sonunda neler olacak göreceğiz” dedi.

İndirim istenecek

Başarılı oyuncunun bu sözleri ise Trabzonspor’dan ayrılacağı şeklinde yorumlandı. Karadeniz ekibi, ilerleyen yaşı nedeniyle ay sonunda Rodallega’dan indirim talep edecek ve seneliği 1 milyon Euro’dan 1+1 yıllık sözleşme önerecek. Teklifi kabul etmemesi durumunda ise tecrübeli futbolcu ile yollar ayrılacak.