61SAAT SPOR SERVİSİ

Şahinkaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, “2015’in Ocak ayı İdmanocağında idari koordinatör olarak başladım. Sonra yönetici oldum. 2015-16, 2016-17 idari ve mali açıdan üzerime devraldım. Bu süreç içerisinde iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Biz başladığımızda kulübün çok fazla tanınırlığı yoktu. Oturup 3 yıllık planlama yaptık. Vitrine taşıyalım dedik. O dönemki arkadaşlarla konuşmasını yaptık. Paraları ödenmemiş bir kulüptü. Giymeye bir şeyleri yoktu. Kışın tişörtle idman yapıyorlardır. Takıma hiç gelmeden önce bu süreçte bahsi geçen antrenör arkadaş sınıf arkadaşımdı. Kemik kadromuz var ama benden önceki yönetici arkadaşlar para ödemediler diye dağılma aşamasında dediler. Biz de ödemelerini yaptık takımı bir arada tuttuk. Bir sonraki gün çok ciddi transferler yaparak bir kadro yaptık. O kadro gerçekten Türkiye’de bir araya getirilemeyecek. Bu süreçte İdmanocağı’nın sadece forma ve ismini kullandık. Geri kalan işler şahsım tarafından yapılmıştır. Her şeyi profesyonel yaptık. Şampiyon olamamamız mucizeydi. Teknik heyette sorun vardı. Israrla onlarla devam ettik. Yavuz Selim’de linçe uğradık” şeklinde ifadeler kullandı. 

DEFALARCA SABOTE EDİLDİK
O süre içerisinde yaptıkları fedakarlıkların sabote edildiğini ifade eden Şahinkaya, “Gerçekle alakası olmayan haberler yaptırdılar. Biz de çok incildik ve kırıldık. Gerçekten bahsi şeyde bireyselliğe dönüştükçe parayla insanları bir yere taşımışsınız ve o insanlar arkanızdan bir sürü iş çevirdiler. Biz geçen sezonu 11 kişiyle bitirdik. Sezona çok kötü başlamıştık. Antrenör arkadaşlar görevi bıraktılar. Biz sürekli sabotaja uğratıldık. Aile ortamı kurmuştuk. Başka antrenör aldık. Play-Off’a kadar gittik. Üniversite tarafından sabote edildik. En iyi oyuncularımız alındı İzmir’e götürüldü. Sezonu bitirdik. 3. yılımıza girdik bu işi öğrendik. Yola devam edecek olanlar devam edelim, etmeyenlerle yolları ayıralım dedik. 2 arkadaş ayrılmak istediğini belirtti. Konak Belediye geldi, oyuncuları verdik. Kalan ödemeleri yaptık. Türkiye liglerinde İdmanocağı borcu olmayan tek kulüptü. 61saat.com. Bir anda kulüp başkanı yönetim kuruluna çağırdı. Camia kadın futbol takımını istemiyor dediler ve kulübü kapatmak istiyoruz dediler. Biz planlama yaptığımızı söyledik. Para harcadığımızı söyledik. Madem kapatılacak paramı verin dedik. Paramız yok dediler. Biz sana oyuncuların lisanslarını verelim sat paranı al dediler. Transfer sezonu başladı. İdmanocağı, kadın futbol kulübünü kapatıyor kendinize kulüp bulun ben de paramı tahsis edeyim dedim. Lisansları almaya gittik. 55 bin lira Konak Belediye’den para aldık. Ödemeleri yaptık. 5 lisans vererek takım kuracaklarını söylediler. Camia, takım devam etsin dediler. Bu noktaya geldiğimizde antrenör arkadaş mitomanide zirve yapmış bir adam. En acı tarafı şahsımın her platformda yardımcı olmama rağmen kulüp başkanının antrenör arkadaşa destek olması. Biz direnince tehditten şantaja kadar gittiler. Şimdi yaptıkları transferler benim yaptıklarım. Bunun adı parayla rezil olmanın daniskası. Bunun adı sahtekarlıktır” ifadelerini kullandı.

İDDİALAR GERÇEK DIŞI
Şahinkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “İdmanocağı şuan para bulamıyor. Herkes bana yapılan gibi kullanılıp kenara atıldı. Bunun üzüntüsü yaşanıyor. İdmanocağı böyle bir kulüp değildi. İdmanocağı’nda para veren herkes geri almıştır. Biz bu parayı geri alacağız. 8 tane oyuncunun transferi gerçekleştirildi. 14 kişi satılmamıştır. 1 kişi satılmıştır. 18 bin lira aldık 13 bin lirasını oyunculara dağıttık. Kalan oyunculardan 2’sini sattık. Arzu Karabulut’tan 18 bin lira Akaba’dan da 15 bin lira aldık. Diğer oyuncular 3. Lig’de bile oynayamayacak oyunculardır. Kalemi kalemine harcanan her şey ben de vardır. Parasını almak için takımı dağıttı ibaresi benim çok zoruma gitmiştir.”

KADIN FUTBOLUNA EMEK VERDİK
Şahinkaya, “Biz kadın futboluna emek verdik. Kızlarımız bunu hak ediyorlar. Bu işi yıllarca kendilerine gelir kapısı olarak gördüler. Bu kulübün başında oturan arkadaş bu tuzağa düşmüştür. Bu şahsıma yapılan kendisine katlanarak geri dönecektir. İdmanocağı ile bundan sonra hiçbir işim olmaz. Başkana söylüyorum başkan istifa etsin 1 kuruş almasın ben de 1 kuruş para istemeyeceğim. Benim harcadığım parayı Trabzonspor yöneticileri Trabzonspor’a vermiyor. Eğer 1 kuruş yediysem çocuğumdan çoluğumdan çıksın” dedi.