61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da dikilecek şike anıtı bugün Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme geldi. CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, Başkan Gümrükçüoğlu’na, “3 Temmuz Trabzonspor ve Trabzonlular için çok önemli. Şike anıtı ne olacak? Ya meclis kararını iptal edelim ya da yerine getirelim” diye sordu. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor bu konunun göz ardı edemeyeceğimiz paydaşıdır. Kulüp olarak. Her zaman söylediğim gibi Trabzonspor’u yarın her hangi bir şekilde zor durumda bırakacak bir adım olup olmamasına bakabilmek için biz o zaman ki şimdi ki hangi zamanda olursa olsun kulüp yönetimi - başkanı kimse onla birlikte hareket etmek durumundayız. 

Bizim bugüne kadar attığımız adımlarda her hangi bir zor durumda bırakmama açısından ortak akılla konuşarak hareket etme cihetine gittik. Trabzonspor kulüp başkanı ve yönetimi bu konuda 3 Temmuz şike süreci ile ilgili FiFA’ya müracaat edeceklerini açıkladılar ve ettiler. 

HUKUKİ SÜREÇ BİTMEDEN… 

Hukuki süreçler bitmeden bizim başka bir fiili adım atmamızın olmayacağını daha önce ki beyanatlarımda söyledim. FİFA bu konuda karar alacak ve var sayalım sizin bu dediğinizi sayacak. FİFA bu konuda aleyhte bir karar alacaksa onu da Trabzonspor’un yönetimiyle oturup, ortak akılla ne adım atacağımızı istişare ederiz. Bunun geçmişine dair diğer aldığımız kararlar var” dedi. 

Bunun üzerine Erdem, “Herkes söylüyor. Şikeyi kimin yaptığını kimse söylemiyor. Trabzonspor’un hakkıdır deniyor ama Fenerbahçe şike yaptı kimse demiyor” dedi. 

Gümrükçüoğlu, “Herkes biliyor. Biz de söylüyoruz. O zamandan beri yüzlerce kez söyledik. İmdi de söyledik… kedileri de söylüyorlar. Televizyonlarda ki iyi hatırlayın, bizzat kendileri söylediler. Onda biz rahatız. Şehir olarak da söylem olarak da rahatız” ifadelerini kullandı. 

Konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla Trabzon’da şike anıtının FİFA’nın vereceği karara göre dikilecek..