İlk ve orta dereceli okullarda bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak olan sömestr öncesi ara tatilde öğrencileri çeşitli aktivitelerle buluşturmak üzere harekete geçildi. 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan ara tatil döneminde gezi ve sanattan kültürel etkinliklere kadar birçok alanda projeler hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri sporla buluşturma konusunda da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliğine girdi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Şube Müdürü Yusuf Çebi’yi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Bal ve Şube Müdürü Sevkan Harput, “Hafta sonları ile birlikte 9 gün tatil boyunca öğrencilerin sadece teknolojik aletlerle zaman geçirmesi yerine, çeşitli kurumlarla görüşerek onları farklı aktivitelere yönlendirmek istiyoruz. Bu amaçla hazırlayacağımız kılavuzları öğrencilere dağıtacağız” dedi.

Hareketsiz yaşamın özellikle gelişme çağındaki çocuklar için beraberinde birçok sorun getirdiğini ifade eden İl Müdürü Birdal öztürk, “Her ilçede tesisimiz ve gençlik merkezlerimiz var. Birbirinden modern tesislerimizin öğrencilerle cıvıl cıvıl olması en büyük dileğimiz. Tatilde onlarla bir araya gelerek onlarca branşta uzman antrenörlerimiz eşliğinde spor yaptıracağız. Bu konuda öğretmen ve velilerimizin duyarlılığı da çok önemli” diye konuştu.