Son iki haftada Trabzonspor’a karşı yapılan haksızlıklar ve oynanan oyunlara karşı Bordo- Mavili taraftarlar büyük bir protestoya imza atmaya hazırlanıyor. Başakşehir ve Sivasspor maçlarında hakemlerin gazabına uğrayarak ayak oyunlarıyla zirve yarışında önü kesilen Karadeniz ekibinde taraftarlar güçlü bir şekilde isyanlarını cumartesi günü Ankaragücü maçı öncesi tüm kamuoyuna duyurmayı amaçlıyor. Trabzonspor’un etkili taraftar gruplarından Çılgınlar ve Farozlular’ın başını çektiği dev protesto yürüyüşüne diğer taraftar grupları da katılım gösterecek.

12.00’DA MEYDANDA!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Başakşehir maçı sonrası 27 bin taraftara Ankaragücü maçına giriş yasağı koyulmasını da protesto edecek olan taraftarların isyan yürüyüşü Meydan Gazipaşa caddesinden saat 12.00’da başlayacak. Akyazı Stadı’nın önünde son bulacak dev protesto yürüyüşü sonrası taraftarlar burada da isyanlarını dile getirecek. Trabzonspor taraftarları ayrıca Ankaragücü maçında takımlarını dışarda da olsa yalnız bırakmayarak ve hakemin son düdüğüne kadar gönül verdiği Trabzonspor’a destek olacak.

OPERASYON ÇEKİLDİ
Çılgınlar Taraftar Derneği grup lideri Soner Saraç yaptığı açıklamada, “TFF ve MHK bilinçli bir şekilde Trabzonspor’a karşı tüm Türkiye’nin gözü önünde operasyon çekildi. Bu duruma sessiz ve kayıtsız kalamazdık. Biz futbolun sahada oynadığına inanan ve savunan bir kulübün miğferleriyiz. Ne yazık ki İkinci yarının başlamasıyla birlikte bunun böyle olmadığını Başakşehir ve Sivasspor maçlarında net bir şekilde görülmüştür. Trabzonspor asla sahipsiz değildir. Bunu herkese bir kez daha göstereceğiz” dedi.

BU NEYİN CEZASI
Başakşehir maçı sonrası 27 bin taraftarın cezalandırılmasına anlam veremediklerini de söyleyen Saraç, “Başakşehir maçında en küçük bir taşkınlık dahi olmadı. Hatta takımımız 4-2 mağlup olduğu 90. dakikada bile tüm taraftarlar Trabzonspor’a destek sesleriyle stadı inletiyordu. Hakemin vermiş olduğu onca yanlış karara rağmen taraftarlar hep sükûnetini korudu. Bu neyin cezası. Kimi cezalandırıyorsunuz” diyerek isyanını dile getirdi.

DOSTA DÜŞMANA İLAN ETME GÜNÜ
Trabzonspor sevgisiyle çarpan tüm herkesi haklı isyanlarında yanlarında görmek istediğini söyleyen Saraç, “Gün bir olma günüdür. Bizim tek rengimiz var o da Bordo- Mavi. Meydan’dan başlayacak olan yürüyüşümüzde Trabzonspor’un sahipsiz olmadığını göstermek birbirimize sımsıkı sarıldığımızı dosta ve düşmana ilan etme günümüz” diye konuştu. Saraç yayıncı kuruluşa da tepki göstererek, “Stat dışında dev ekran kuramayacaklarını bize ileten yayıncı kuruluşu da bu yanlış kararından dönmeye davet ediyoruz. Bu stada verilmiş bir hak. Hakkımız talep ediyoruz.