61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Üniversite Mahallesi’nde arazi muamması yaşanıyor.

2012 yılında imara kapatılan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yanında bulunan arazi sahibi mahalle sakinleri isyan etti.

ÜNİVERSİTE MAHALLESİ SAKİNLERİ İSYANDA

İsyanın nedeni ise 2012 yılından beri Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından imara kapatılan ve satın alınması planlanan araziler için kararın verilmemesi oldu.

2012 YILINDAN BERİ ARAZİ MUAMMASI

2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin geliştirme bölgesi olarak imara kapatılarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tebligat yapıldığını söyleyen mahalle sakinleri üniversitenin arazi ile ilgili işlem yapmayacağını açıkladı.

İKİ ŞOK BİRDEN YAŞADILAR

Bunun üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne giderek arazileri hakkında imar çalışmaları yapmak isteyen mahalle sakinleri aldıkları cevap karşısında şok oldu.

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre büyükşehir belediyesi arazi hakkında işlem yapmadığın ifade ederek konuyla ile ilgili üniversiteyle görüşmeleri gerektiğini bildirdiğini ifade ettiler.

ÜNİVERSİTE TOPU BELEDİYEYE ATTI

Bunun üzerine mahalle sakinleri üniversiteye gidince ikinci şoku yaşadı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversitenin gelişim bölgesi olarak ilan ettiği araziler hakkında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ‘Üniversitemizle bir ilgisi olmayıp, konu tamamen Belediye İmar Müdürlüğü yetki alanıdır’ şeklinde resmi cevabı aldı.

Mahalle sakinleri imara kapatılan arazinin bulunduğu alana toplanarak yetkileri göreve çağırdı.

‘ARAZİLERİ ALMIYORSAN İMARA AÇ DİYORUZ’

57 dönümlük arazi imar muamması yaşanırken konuyla ile ilgili mahalle sakinlerinden Hüseyin Şahin ‘Sorunumuz büyük’ diyerek, ‘Bu yerleri alacaklar diye imara kapattılar. 2012 yılından beri burası mahkemeye görüyor. Hakimler heyet buraya çıktı. Arazi bedelleri belirlendi. Ama satın almaya gelince paramız yok biz burayı almıyoruz dediler. Almıyorsan o zaman imara aç diyoruz açmıyorlar. Yıllardır beri böyle bir mağduriyet çekiyoruz. Göçebe gibi yaşıyoruz. Evlerimiz akıtıyor evlerimize bir şey yapamıyoruz. Çatımız akıtıyor. Çatımızı yaptıracağız. Pat diye belediye arabası geliyor. Burası imara kapalı. İmara kapalı ama ben böyle senelerce kendi malımla dert mi yaşayacağım’ dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANI BİZİ ÜÇKAĞIDA GETİRDİ’

Yaşanan sorunun sorumlu olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğunu söyleyen Şahin, ‘Ama bizi bu duruma düşüren belediye başkanı. Gümrükçüoğlu bize söz verdi. Geldi özellikle buraya ben size yardımcı olacağım. Ben öncülük yapacağım dediği halde sözünü tutmadı. Bizi üçkağıda getirdi açık konuşayayım’

Öte yandan 57 dönümlük arazinin üniversiteye yakın olan bölümünde üniversite tarafından bina yapıldığı ancak mahalle sakinlerinin iddialarına göre arazi ödemesinin yapılmadığı ifade edildi.