61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) yıkımı yapılan Hüseyin Avni Aker Stadı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.  Trabzon Kent Konseyince Hüseyin Avni Aker’in yıkımı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda oluşturulan Komisyon ilk çalışmasını yaptı. 

Komisyonun yaptığı çalışma sonrasında Hüseyin Avni Aker Stadının ilk hali yani ‘Şehir Stadı’ olduğu dönemde ki görsellerine ulaşıldı.  Bu görsellerden yola çıkılarak, stadın Hüseyin Avni Aker isminin verilmeden önceki haline yeniden kavuşturularak bu şekilde korunacağı belirtiliyor. 

Bu kapsamda görsellerde de yer aldığı gibi eski kapalının olduğu bölümde ki tribün ve Stadyumun Güney Cephesinde yer alan halk giriş kapısıda aslına uygun olarak o bölgede konuşlandırılacak. 
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, “Şehir stadının ilk kurulduğu gündeki tarihin yaşatmak adına kapalıdaki ilk tribün ve halk giriş kapısı aslına uygun duracak şekilde proje düzenlenecek” dedi.