2017’de müthiş bir çıkış yapan, 8 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve son Akhisar deplasmanında maçı 1-0’dan 3-1’e çeviren Trabzonspor, Galatasaray karşılaşmasında da zafer için geri sayıma geçti.

Bordo-Mavili taraftarlar, satışa çıkan biletlere büyük ilgi gösterdi. Cumartesi günü Medical Park Arena’nın dolmasına, yani 40 bin ile bir seyirci rekoruna imza atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan Usta, “Şehrin ışığı görmesi çok güzel bir gelişme. O enerji takıma da yansıyor” derken, teknik direktör Ersun Yanal ise, “Takımımla gurur duyuyorum. Artık her rakibe karşı favoriyiz” ifadesini kullandı.

Ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakalayan, üst üste iyi sonuçlar alıp 8 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor’da artık yeni hedef Galatasaray... Bordo-Mavililer hafta sonunda yeni stadı Medical Park Arena’da ağırlayacağı rakibi karşısında da iyi bir sonuç alarak yoluna devam etmenin ve kentin havasını katlamanın hesaplarını yapıyor. Bu noktada şehir de, yönetim de, teknik heyet de çoktan zafer atmosferine girmiş durumda.

Biletler 35 bini buldu

Taraftarlar geçtiğimiz hafta içinde satışa çıkan biletlere büyük ilgi gösterirken rakamın dün akşam saatleri itibariyle 35 bini geçtiği öğrenildi. Bu hızla ilerlenmesi halinde cumartesi günü Medical Park Arena’nın tamamen dolması, böylece bir Trabzon rekoruna imza atılması bekleniyor. Taraftarlar sosyal medyada da Galatasaray sınavı için organize olurken, bu havanın takımın lisanslı ürünlerine ilgiyi de artırmasıa kesin gözüyle bakılıyor.

‘Beklentiyi biliyoruz’

Yönetim kanadı da gelişmelerden son derece memnun. Akhisar maçından sonra futbolcularını tek tek kutlayan Başkan Muharrem Usta, “Şehir ışığı, neler yapabileceğimizi gördü. Bu gerçekten de bizim için büyük mutluluk. Taraftarımızın enerjisi takımımıza da yansıyor. Galatasaray karşılaşmasında ortaya çıkacak atmosferi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı. Teknik direktör Ersun Yanal ise öğrencilerinin geldiği noktadan gururlu. Artık her maçın favorisinin Trabzonspor olduğuna dikkat çeken deneyimli hoca, “Bize güvenenlerin yüzünü yavaş yavaş güldürüyoruz. Daha iyisini de mutlaka yapacağız. Şimdiden gelecek sezonun adımlarını atıyoruz ve her şey istediğimiz gibi gitmeye başladı. Galatasaray maçında da taraftarımızın bizden beklentisini biliyorum ve ona uygun davranacağız” değerlendirmesini yaptı.