Gerek hakem hataları gerekse sakatlıklar nedeniyle birçok maçta puan kaybeden Fırtına dün Göztepe'yi 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Son iki haftada G.Saray ve Alanyaspor'a kaybeden Fırtına, dünkü galibiyetle ligin ikinci devresinde ikinci zaferini elde etti. 36 puana yükselen bordo-mavili takım Avrupa kupaları için umutlandı.

İLK KEZ PENALTI GOLÜ GELDİ
Bornova Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Hugo Rodallega'nın golüyle 1-0 üstün tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıda Deniz Kadah'ın penaltıdan bulduğu gole engel olamadı. Ancak 2 dakika sonra Abdülkadir Parmak'ın golüyle tekrar üstünlüğü ele geçiren bordo-mavili ekip, Kadu'nun kendi kalesine attığı golle müsabakayı 3-1 kazandı. Bu sezon 2. kez penaltı kazanan Göztepe'de Deniz penaltıdan gol atan ilk sarı-kırmızılı oldu. Borges G.Saray maçında kaçırmıştı.

YAZDI VE OYNADI
Kaptan Yusuf Yazıcı, Göztepe maçında şov yaptı. Sosa'nın dönmesiyle eski yerine geçen 10 numara, takımı bir maestro gibi yönetti. İlk golde topu uzun süre süren, ceza alanına giren 22 yaşındaki futbolcu, attığı ara pasları ile dikkat çekti. Hırslı ve çalışkan olan Yusuf ayakta alkışlandı.

17 SENELİK HASRET BİTTİ
Karadeniz ekibi 17 yıllık hasreti bitirdi. Trabzonspor 2002-03'te küme düşen, 2017-18'de Süper Lig'e çıkan Göztepe'yi deplasmanda en son 11 Kasım 2002'de 2-1 yenmişti. Ardından geçen 17 yıllık sürede bordo-mavililer rakibiyle yaptığı 4 lig maçında 2 beraberlik ve 2 yenilgi almıştı. Dün rakibini yenen Fırtına, şeytanın bacağını kırdı. Bordo-mavililer bu sezon deplasmanda 82 günlük galip gelememe serisini bitirdi. En son 1 Aralık 2018'de Kayseri'yi 2-0 yenmişti.

HAKEMDEN KRİTİK HATALAR
Son haftalarda hakem hataları ile canı yanan Trabzonspor dün Göztepe'yi 'Hakeme rağmen' yendi. Göztepeli futbolcuların sert hareketlerinde kartları es geçen Mustafa Öğretmenoğlu, uydurma bir penaltı ile Fırtına'yı yakıyordu. 22'de sarı kart gören Berkan Emir, ikinci yarının hemen başında Abdülkadir Parmak'a arkadan sert girdi. Öğretmenoğlu mutlak sarı kartlık bu pozisyonu es geçerek çıldırttı. 69. dakikada Hosseini, Serdar Gürler'e dokununca hakem Öğretmenoğlu penaltı noktasını gösterdi. Hatta VAR'a bile gitmeyen Öğretmenoğlu, taraftarın tepkisini çekti.

115 KM'LİK FÜZE ATTI
Karadeniz ekibinin parlayan yıldızı Abdülkadir Parmak, dün enfes bir gol attı. 24 yaşındaki 10 numara, bu sezon Süper Lig'deki üçüncü isabetli şutunda ikinci kez fileleri sarstı attı; bu şutların tamamı ceza sahası dışından geldi. Nwakaeme'nin getirip ceza yayına çıkardığı topta genç futbolcu 21 metreden 115 km hızla vurdu ve müthiş bir gol attı. Genç oyuncu 90+5'te kenara alınırken Göztepe taraftarlarınca alkışlanması da müthiş bir jestti... Abdülkadir maç sonrası, "Kuzenim kanser hastalığına yakalandı, 4. evrede. Biz savaşıyoruz, o da savaşarak aramıza en güzel şekilde dönecek inşallah" dedi. Abdülkadir, Sivas maçında da harika bir gol atmıştı.

.