Trabzon 1. Amatör Küme takımlarından Bahçecikspor, hedefi olan BAL’a (Bölgesel Amatör Lig) yükseldi. Aldıkları başarıyı İlkhaber Spor Muhabiri Samet Emirzeoğlu’na anlatan Kırmızı-Yeşil-Beyazlı ekibin Başkanı Mehmet Emin Genç, takım olarak sezon boyunca birlik içerisinde olduklarını ve bunun sonucunda başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Zor bir süreci geride bıraktıklarını ve artık gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını belirten Başkan Genç, “Öncelikle bize bu gururu yaşatan teknik heyetimiz ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum.

Gerçekten inandılar ve başardılar. Önümüze bir hedef koymuştuk ve bunun için çok fazla çaba harcadık. Yönetim olarak takımımızın iyi veya kötü sonuçta yanında olduk. Teknik heyet ve oyuncular da bize güvendiler. Taraftarımız da başarı geldikçe takımı daha fazla sahiplendi. Bu da takıma moral ve motivasyon olarak büyük katkı sağladı. Artık tüm odak noktamız Bölgesel Amatör Ligi. Gelecek sezon daha kaliteli bir ligde mücadele edeceğiz. Tabi ki oradaki hedefimiz de şampiyonluk olacak. Gidecek ve kalacak oyuncular belirlenecek, yönetimimize ekstra arkadaşlar katacağız. İnşallah istediğimiz sonuçları elde ederek daha büyük mutluluklar yaşarız” ifadelerini kullandı.

FELSEFE: KISA SÜREDE BAŞARI
İki yıl önce bu kulübü çok zor bir durumda teslim aldıklarını ve sonraki süreçlerde bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Bahçecikspor Başkanı Mehmet Emin Genç, “Bu göreve iş hayatımızda da beraber olduğumuz arkadaşlarla geldik. Daha sonra da kendimize ‘kısa sürede başarı’ felsefesini edindik. İşi şansa bırakmak istemiyorduk. Bu nedenle direk şampiyonluğa ulaşmayı hedefledik. 2. Amatör Küme sezonu başlarken planlamamızı da şampiyonluğa göre yaptık. Ardından aldığımız güzel sonuçlarla şampiyonluğa ulaşarak 1. Amatör Küme’ye yükseldik” ifadelerini kullandı. 

HEM FUTBOL HEM AHLAK
1. Amatör Küme’ye çıktıklarında yönetime birkaç arkadaş daha dahil ettiklerini söyleyen Başkan Genç, “Bu sezon için kadro mühendisliğini iyi yaptığımızı düşünüyorum. Oluşturulan ekip için takım kaptanımız Sultan bize çok fazla yardımcı oldu. Aldığımız oyuncuların yüzde 80-90’ı verimli oldu. Sırf adam alalım değil, direk nokta atışı yaparak transferleri gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra oyuncularımızı hem futbol kalitesi hem de ahlaki olarak iyi bulduğumuz için seçtik. Oyuncu arkadaşlarımıza uçuk rakamlar söylemedik ancak anlaştığımız ücretleri zamanında ödedik” dedi. 

ZOR OLDU AMA BAŞARDIK
Sezona etkili başladıklarını ve oynadıkları ilk 4 maçı kazandıklarını ifade eden başkan Genç, “Sonra takım içerisinde birkaç mevkide aksamalar oldu. Beraberlik ve ardından yenilgiler geldi. Fakat diğer taraftan da çok iyi futbol oynuyorduk. Taraflı tarafsız herkes zaten bunu belirtiyordu. Tabi sonra Play-Off’a kaldık. Buradaki ilk maçımızı çok iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Ancak bunu bir kaza olarak niteledik ve diğer maçlarımıza odaklandık. Geri kalan karşılaşmalarda ise başarılı sonuçlar alarak hak ettiğimiz bir üst lig olan Bölgesel Amatör Lig’e yükselmeyi başardık” şeklinde ifadeler kullandı.



ALTYAPIYI İHMAL ETTİK
Kulübü teslim aldıklarında U19 takımlarının önceki yıllardan cezalı olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bu sezon maalesef U19 takımı oluşturamadık. Sadece U16’ya kadar olan kategorilerde takımlarımız vardı. Altyapıya sezon başında daha fazla önem verecektik ama şampiyonluk potasına girdiğimiz süreç içerisinde orayı biraz ihmal ettik. Ama gerçekten ikisinin bir arada yürütülmesi çok zor bir durum. Yine de altyapıda kaliteli oyuncularımız bulunuyor. Bu sezon birkaç antrenör daha almak ve altyapıyı daha fazla aktif etmek istiyoruz. Gelecek yıllarda altyapı oyuncularımızı A takımımıza katmak isteriz. Bu hem onlar için hem bizim için faydalı olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

YARDIMLARINI BEKLİYORUZ
Kulübe bir tesis kazandırmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Genç, “Özellikle bu sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde olmamız vesilesiyle bu tesis bize şart. Bunun için girişimlerimizi Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerimizle istişare halindeyiz. Mevcut binamız kentsel dönüşüm projesi altında yıkılacak. Hem kamp yapabileceğimiz hem de oyuncularımızın kalabileceği bir bina tahsis edilebilir. Ya da bizim düşündüğümüz bazı yerler var. Örneğin Trabzon Spor Lisesi’nin orada prefabrik bir yapı yapılabilirse oradaki sahayı kullanmamız açısından da faydalı olur. Diğer profesyonele adım atmış takımlarımız ilçe takımları. Biz de Ortahisar’ın takımıyız. Bulunduğumuz yeri en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.


YÖNETİME TAKVİYE OLACAK
Gelecek sezonun planlamalarına başladıklarını belirten başkan Genç, “Kaliteli bir ekip oluşturmak için kolları sıvadık. Mevcut oyuncularımızdan iskelet kadroyu korumayı düşünüyoruz. Geriye kalan en az 10 civarı oyuncumuzu da transfer edeceğiz. İsimleri de hemen hemen belirlemiş durumdayız. Sezonu normal süresinden daha erken açmak ve çalışmalara başlamak istiyoruz. Öte yandan geçen yıldan işleri dolayısıyla veya işleri dolayısıyla bizimle olamayan arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşların yerine başkaları gelecek. Bütçe açısından da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü bu yönetim hiçbir yerden destek almadan iki yıldır bu bütçeyi gerçekleştiriyor. Önümüzdeki sene de bu konuda sıkıntı yaşamayız” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY GÜZEL OLACAK
Bahçecikspor Asbaşkanı Muhammet Ali Akbaş, Kulüp Yöneticileri Alptekin Topal ve Mehmet Yılmaz, ise gelecek sezonda başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söylediler. Sağlam bir yönetimin parçası olduklarını için mutlu olduklarını ifade eden yöneticiler, “İnanıyoruz ki bu ekip çok daha güzel başarılara ulaşacaktır. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sezona şampiyonluk parolası ile çıkacağız. Hatta takımı 3. Lig’e taşımak istiyoruz. Bu başarı ekip işidir. Bu ekibi güçlendirdiğimiz takdirde istediğimiz sonuçları alarak Bahçecikspor’u hak ettiği konuma taşıyabiliriz. İnşallah aksilikler yaşamadan yolumuza emin adımlarla devam ederiz” şeklinde konuştular.