61SAAT SPOR SERVİSİ

Fenerbahçe Camiasının yaptığı eleştirilere Trabzon Valiliğinin resmi kanaldan açıklama yaptığını hatırlatan Alper, ardından Trabzonspor’un 2 - 1 kazandığı Fenerbahçe maçında alınan tedbirleri açıkladı. 
Alper, “Bizler Trabzon’da sadece Fenerbahçe müsabakası değil bütün müsabakaların huzur ve güven içinde oynanması için her türlü tedbiri alıyoruz. 
Özellikle de o maçın daha önemli olduğunu hepimiz farkındaydık.  Günler öncesinden konuşulan, biraz da atmosferin gergin olduğu bir maçtı. Bizde buna göre dersimize çalıştık. Hafta içinde taraftar gruplarımızla da toplantı yaptık. Bütün bileşenleriyle bu maçta alınması gereken güvenlik önlemlerini yeterli seviyede aldığımızı değerlendiriyoruz” dedi. 


'BİZ KİMSEDEN TAKDİR BEKLEMİYORUZ'

Maç günü bütün yolların kesiştiği Liman Kavşağından 142 bin 800 aracın geçtiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Alper, “40 bin kişinin geldiği organizasyonda, sadece Liman Kavşağından 142 bin 800 aracın geçti.  O günde hiç kimsenin burnunun bile kanamadan bu maçın oynanması bizim açımızdan başarıdır. Biz kimseden takdir beklemiyoruz, kimsenin de tekdir etmeye hakkı yoktur bir manada. Biz yine kendilerinin de görüşüdür diyoruz” dedi. 

'20 DAKİKADA HAVALİMANI'NA ULAŞMALARINI SAĞLADIK'

Trabzon’da Cumartesi günü toplamda 2 bin 500 personelin görev yaptığını ifade eden Emniyet Müdürü Alper, “O maçta bin 800 resmi güvenlik, 700’de özel güvenlik olmak üzere toplam 2 bin 500 personelimiz görev yaptı. Misafir takımın ilimize intikali, otele intikalinden ve ertesi gün sadece A takım değil, U17, U19 maçlarından misafir takımın stadyuma intikali ve 20 dakika gibi kısa sürede Akyazı’dan Havalimanına ulaşmalarını sağladık. Bizim açımızdan her şey güzeldi. Trabzon kamuoyu bunu takdir etti sağ olsunlar. Trabzon kamuoyunun teveccühüne ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ki maçlarda da aynı güvenlik önlemlerimizi alacağız” diye konuştu. 

ALİ KOÇ'A TEPKİ GÖSTEREN TARAFTARA İŞLEM YAPILDI

Ali Koç’un stada girerken gösterilen tepkiyle ilgili olarak ise, “O olayda sonuçta 6222 sayılı kanuna muhalefet eden olaydır. Bizde o şahısla ilgili gerekli işlemleri yaptık. Gerekli tutanakları tanzim ettik. Bu sadece Trabzon’un stadında olmuyor. Her türlü maçta istemesekte bu tür üzücü olaylar oluyor. Bununla ilgili gerekli işlemler yapıldı. Bundan sonra ki maçlarda olmaması için gerekli tedbirleri titizlikle alacağız. Bu maçı 10 gün süreyle dantel gibi işledik, ilmik ilmik çalıştık” dedi. 

TARAFTARA TEŞEKKÜR


Trabzonspor taraftar gruplarına da teşekkür eden Alper, “Perşembe günü yaptığımız toplantıdan sonra bütün taraftar gruplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. o gün konuştuğumuz gibi takımlarını desteklemekten başka bir şey yapmadı. Bütün kulüpler bizim için değerlidir” dedi.