Trabzon’da Değirmenderespor yeni sezona Şampiyonluk parolası ile hazırlanırken  bir ilki gerçekleştirerek İranlı 19 yaşında ki futbolcu Hüseyin Dadaşzade’yi transfer etti. Transfer işlemleri yılsüren ve takımla beraber idmanlara çıkan Hüseyin ‘Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu’ söyledi.

Trabzon’da geçen yıl mücadele ettiği 2. Amatör Kümeden şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye çıkan Değirmenderespor yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanıyor. Bu amaçla bir çok transfer yapan Değirmenderespor, Trabzon’da da bir ilki gerçekleştirerek İran Pro Ligi takımlarından Traktor Sazi Tebriz’nin alt yapısında top koşturan 19 yaşında ki Hüseyin Dadaşzade’yi transfer etti.

Transfer işlemleri süren ve Değirmenderespor ile idmanlara başlayan oyuncu ön libero mevkiinde görev alırken Türkiye’ye gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Aslen Azeri Türklerinden olan ve İran’da Türklerin sembolü Traktor takımında top koştururken hayalinin Türkiye’ye gelmek olduğunu ifade eden Hüseyin, “Türkiye’de geldiğim için çok mutluyum. Burada arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Burada idmanlarda kendimi gösterip takımın değişmez isimlerinden biri olmak ve daha üst hedeflere ulaşmak istiyorum” dedi.

Kendisinin özünde Türk olduğunu ve bu nedenle Trabzon’da hiç yabancılık çekmediğini de kaydeden Hüseyin, “O yüzden de buraya geldim. Burada büyük işler başarıp farklı takımlara gitmek istiyorum. Burada inşallah Allah’ın izniyle güzel şeyler yapıp başarılı bir futbolcu olmak istiyorum. Trabzon’u bu açıdan çok sevdim. Tam bir futbol kenti” dedi.

Trabzon’a gelirken ailesinin kendisine büyük katkısı olduğunu ve hep desteklerini ifade ettiklerini kaydeden Hüseyin, “Burada gelirken annem ve baba bana büyük destek verdi. Bir çok isme sordum gelmeden önce. Ve herkes bana destek verdi. Bana destek veren İranlı İşadamı Kosar Gıda'nın sahibi Hacı Hamit Pursadık’a, Kerim Bağıra ve Tebriz’de ki arkadaşlarıma hocama çok teşekkür ederim” diye konuştu.

DOSTLARIMIZ SAYESİNDE TRANSFERİ YAPTIK!

Değirmenderespor Asbaşkanı İsmail Pekin ise, transferi kapatmadıklarını ve ikinci bir İranlı futbolcu transfer etmek istediklerini kaydetti. Pekin, “Şuan da bir tane İran’dan futbolcu getirdik. İkincisini de getirmeyi planlıyoruz. Bizim amacımız belli, şampiyonluğa giden bir takım kurmak istiyoruz. Onu da kurduk. İnşallah iyi olacak” dedi.

Pekin’in Hüseyin’i nasıl transfer ettikleri sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Kaliteli bir futbolu olduğu için bu kadar rizikoya girdik. İkincisi de yolda. İlkleri başarmak için uğraşıyoruz. Bu transferi dostlarımız sayesinde yaptık. Dostlarımız bize önerdiler iyi olduğunu söylediler. Zaten şuan da denenme aşamasında. Hocamız da beğendi. Güzel futbolcu yani” dedi.