Kitabın yazarı Ömer Derviş Kazancıoğlu`nun Trabzon Sanatevi`ndeki imza gününe Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor Genel Saymanı Temel Kazancıoğlu, Trabzonspor takım kaptanı Tolga Zengin, yandımcı antrenör Mehmet Kulaksızoğlu, eski başkan ve Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, Atay Aktuğ ve bir çok Bordo-Mavili eski futbolcunun yanısıra Trabzon futbolunun önde gelen isimleri katıldı.

İmza töreninde Ömer Derviş Kazancıoğlu, 25 yıldan bu yana Akçaabat Postası, Günebakış, Akçaabat Sebatspor Dergisi, Trabzonspor Dergisi`nde yayınlanan ayrıca kitap için birçok ünlü futbol adamıyla ilgili yaptığı röportajları kapsayan kitabı okuyucularla buluşturmanın memnuniyetini yaşadığını dile getirdi. Kıyı Dergisi Yayınları`ndan çıkan 454 sayfalık kitabın editörlüğünü ise İsmail Fandaklı yaptı.
Kazancıoğlu, kitabının arka kapağında şu ifadelere yer verdi: "Eskiden futbolu içinden gelenlerin, iyi bilenleri yönetirlerdi. Sonraları iyi bilenlerin arasına az bilenler yerleşti. Daha sonra, az bilenler iyi bilenleri azalttı. Zamanla az bilenlerin arasına hiç bilmeyenler doluştu. Hiç bilmeyenler az bilenleri eksiltti. Şimdilerde hiç bilmeyenler çoğunluğunda, az bilenler koalisyonu egemen. Önceleri futbolun içinden gelen iyi bilenler ne mi oldu? Onlar da günümüzde çoğunluğu kıyı bucakta bir kaçı da kulüplerimizde hatır olarak korunuyorlar."