61SAAT SPOR SERVİSİ-SERKAN KILINÇ-Kongrenin olay adamı divan Başkanı Sabri Sadıklar 61saat.com’a konuştu 

Trabzonspor’un Olagan Genel Kurulu’nda herkesi sabrına hayran bırakan Divan Başkanı Sabri Sadıklar yaşananlar sonrası ilk kez 61saat.com’a konuştu. Yönetimden yana olarak anılmaktan hoşnut olmayan Sadıklar kongrenin yasal bir kongre olduğunu ifade etti. 

Divan Başkanlığına seçildiği Trabzonspor Olağan Genel Kurulu’nda büyük olaylar çıktı. Seçildiği divana saldırı oldu. Fakat o hiç sükunetini bozmadı. Sesini yükseltmedi. 
Trabzonspor Olağan genel kurulunun Sabır taşı Sabri Sadıklar dün yaşananlar sonrası ilk kez 61sat.com’a açıklamalarda bulundu.

İşte Sadıkların açıklamaları: 

VİCDANEN DİVAN BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA RAHAT OTURABİLDİNİZ Mİ? 

Tabi ki benim vicdanım rahat. Çükü ben oraya aday olmadım. Ben zorla o makamı işgal etmedim. 

Ben böyle bir göreve talip olmadım,  aday edildim. davet edildim ve görevimi yerine getirdim.  

Genel kurulu açan kişiler oyları saydı. en oyları saymış değilim. Öyle bir görevim de yok. Ben arkadaşlarla trübünde sohbet ediyordum. Genel kurulu yöneten kişiler beni davet etti. Ben de genel kurulun o davetine icabet ettim.  Kaç oy verildi, kim saydı bilmem. Bana düşen davete icabet etmekti. 

Oylama esnasında da salonda idim. Ama dediğim gibi oyları sayacak kişi ben değildim.  Orada sayısal bir tespit yapıldığını da tahmin etmiyorum. Beni davet ettiler. Bu teveccühlerine nezaketle teşekkür edip görevimi yerine getirdim. 


YÖNETTİĞİNİZ GENEL KURUL MAHKEMELİK OLUR MU? 
Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyrum. 
Genel kurul beni oraya davet ettikten sonra, bizim kazandığımızı açıkladıklatn sonra tarafsız bir şekilde mevcut gündeme uyarak medeni kanun ve tüzük hükümleri gereğince hiçbir eksiklik yapmadan seçimi bitirdik. Herşeyi tüzüğü uygun halde gerçekleştirdik.  Bazı gürültü patırtılar oldu. 

Seçilmek iddiasında olan arkadaşların destekleyicileri tarafından gürültü patırtı çıktı. Fakat yasal olarak eksik bir şey yaptığımızı düşünmüyorum. Bunu orada bazı avukatlar seslendirdi. Fakat amaçları belliydi. Onlarda işin doğrusunu biliyor ama söylemiyorlardı. 

SEÇİM MADDESİNİ NEDEN REDDETTİNİZ ?
Divanın uyması gereken Kulüp iç tüzüğü yani Trabzonspor Tüzüğü’nde yer alan maddelerle ki burada konu yer almıyorsa medeni kanundur. 
Kulüp İç tüzüğü ‘Olağan genel kurullarda gündeme alınmamışsa yani gündem maddeleri içinde yoksa, gündemeseçim maddesi eklenemez. Bu açık bir şekilde ifade ediliyor. 
Divan kulüp tüzüğü ve medeni kanuna göre yönetilir. Fakat birileri ortamı germek için bunu gündeme getirdi. Olmayacağını bile bile gündeme getirdiler.  
Ben ilgili tüzük maddesine göre hareket ettim. 
Eğer seçim maddesini kabul etseydim kulüp tüzüğünü ihlal etmiş olurdum. İşte o zaman genel kurul mahkemelik olurdu. 
Onun için reddettim. Reddetmeseydim genel kurula zarar gelirdi. 
Ben ilk defa genel kurul yönetmiyorum genel kurullarda kanunlara ve tüzük kurallarına uymak durumundasınız. 

DİVANA SALDIRILDIĞINDA KORKTUNUZ MU? 
Hiç korkmadım, çünkü oraya saldıranları tanıyordum.  Zaten korksaydım orda oturmaz kalkar giderdim. Kesinlikle korkmadım. Ordaki insanlar toplum pskilojisine göre hareket ettiler. 
Sadece bize karşı bir hareketleri olsaydı, aynı adamların dışarda da olurdu. Onlar bizim dostlarımız. Fakat belli ki tahriklere kapılmış ve divana kadar gelmişler. Belli kişilerin de burada tahrikleri söz konusu. Ama ne olursa olsun biz orada görevimizi yerine getirmek durumundaydık. Ve getirdik de. 
Biz baskılarla, tahriklerle değil mevzuata ve karakterimize yönettik divanı 


HAKARETLERE VE İBRAHİM HACIOSMANOĞLU TARAFINDA OLARAK ANILMANIZA NE DİYECEKSENİZ, 
Öncelikle orada bana ağır hakaret veya küfür kimse etmedi. Edemez de eden karşılığını layık olduğu şekliyle alır. Bu yönde herhangi bir hukuksal girişimim olmayacak. Dediğim gibi ben ağır küfür veya hakarete maruz kalmadım . Sadece ortam biraz gergindi. Bazı arkadaşlar yüksek sesle konuştu. 
Gelelim İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yana meselesine, 

Ben Spor adamıyım, spor idareciliği yaptım yıllardır bu camianın içindeyim. Ben oradaya geldiysem kongre üyesi divan üyesi olarak geldim. 
Trabzonsporun taraftarıyım. Başka grup veya grupların taraftarı değilim. Bizi yönetimin yanında gibi gösterenlere,  kendi dşünceleri böyle olabilir . Ama ben Trabzonszporun taraftarıyım. Sadece Trabzonspor’dan yana olurum.  Trabozon icin Trabzonspor için çalışırım. 
Benim önceleri de açıklamalarım oldu dedim ki;
Ben bir Trabzonsporlu olarak bu yönetimin yaptığı tranfserlerin neticesini beklemek zorundayım. 
Şimdiden onların önünü kesmeye çalışırsak yapılan herşeyin Trabzonsopr’un üzerinde çıkacaktır. Bırakıp gitseler ne olacak? 
Türkiye son dönemlerde takımımız ilk defa böylesine önemli isimlerle gündeme geldi. Aldığı hoca ile transferlerle siz kalkacaksanız hatalarını söyleyeceksiniz, bütün hatalarını ortaya sereceksiniz, her gün kötü olan işleri gündeme getireceksiniz ama bir kez olsun doğru yaptıklarını söylemeyeceksiniz. Söyleyip sonucunu beklmeyeceksiniz, 
Yarın kongre olacak ben belki gidip İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine oy kullanacağım. Çünkü ben başarısına bakarım. Kişilere değil takımın başarısına. 
Bunlar engellemekten başka bir şey değil. Zorluk çıkarmaktan başka bir şey değil. Trabzonspor için yönetimin attığı bu adımların neticesini bekleyeceğiz. 
Başarı var ise yanlarındayım, başarı yok ise karşılarında. 

ÜYELERLE İLGİLİ İTİRAZ MERCİİ MAHKEMELERDİR
Gelelim üyelerle ilgili maddeye. Hani şu yeni yapılan üyelerle. Burada genel kurulluk birşey söz konusu değil ki? Bu yeni üyelerle ilgili konu disiplin kurulu yönetime yönetim Divan’a gelmiş, bir defaya mahsus Ali Özbak imzasıyla oluru alınmış, yönetime yetki verilmiş, yönetimde üyeleri Sicil kuruluna bildirmiş. Bu konu kapanmış. Bunun genel kurulda oylanıp oylanmaması ne değiştirir ki. Şimdi her yapılan üyeyi genel kurulda mı oylayacaksınız. Eğer yasaya aykırı bir durum var ise bunun gidileceği merci mahkemelerdir. Genel kurullar değil.

KAYNAK: 61SAAT.COM