Yenilenmesi uzun süredir gündemde olan Trabzon Havalimanı için harekete geçildi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, havalimanı projesi ile ilgili şöyle konuştu: “Mega projelerimiz tek tek hayata geçiyor. Trabzon Havalimanı için de çalışmalarımız sürüyor. Her ne kadar, kapasitesini zorlayarak hizmet veren bir havalimanımız olsa da belki elli veya yüz yıllık sorunu çözecek bir tasarım düşünülüyor. Firmalara bu konuda çalışması için talimat verildi" 

TECRÜBE SAHİBİYİZ
Sonnokta Gazetesinden Selahattin Özcan'ın haberine göre; “Yapılacak çalışmaların ardından ortaya çıkacak sonuç rantabl ve fzibil olursa Bakanlık ve siyasi irade bir karar verecek. Ordu-Giresun ve Rize-Artvin havalimanları gibi Trabzon’da da böyle bir havalimanı yapılabilir. Türkiye bu konuda büyük tecrübe sahibi ve ciddi bir altyapımız var. Projeyi, yap işlet devret kurtarır mı, yoksa havaalanının mevcut arazisini buradan feda etmek durumunda kalır mıyız-kalmaz mıyız konusunda çalışmalar sürüyor” 

TRABZONSPOR TESİSLERİNİ DE KAPSIYOR
“Çalışmaların ardından verilere göre devletin menfaatlerine uygun olursa, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni de kapsayacak şekilde bir proje hayata geçebilir. Sportif tesislerin olduğu bölgeye dolgu yapılıp havalimanının alanı genişletilebilir. Tesisler de alternatif yer olan Akyazı’ya taşınabilir. Böylece, Trabzonspor için de farklı bir rahatlama söz konusu olabilir.”