Trabzon’a gelmekten Trabzon’a olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden TÜSİAD Başkanı Başaran Symes, ‘Türkiye’de gençlerimizi TÜSİAD ile buluşturabilmek onların geleceğine yön vermek katkı sağlamak adına Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerden seçilen 40 öğrenci ile bir görüşme yapacağız. Çalıştaylarımızın 2015-2016 ana teması kapsayıcı büyüme. 
Bu manada İstanbul’dan sonraki ilk buluşmamızı İstanbul’dan sonra Trabzon’a gerçekleştiriyoruz. 
Trabzon’da kalifiye eleman ve beyin göçünün önlenmesi noktasında da destek olacağını ifade eden TÜSİAD Cansen Başkanı Başaran Symes, ‘Bu noktada TÜSİAD tabiki bir ile veya bölgeye eğitim kurumu kuramaz ama eğitim politikalarını yönlendirebilecek bir, bu manada ilgili kurumları harekete geçirebilecek bir proje çalışması yapılabileceğinin sözünü verdi. 

TSİAD Başkanı Hasan Kamil Hayali’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ‘Önce bizleri ziyaret etmeniz ve gençlerle ilgili bir çalıştay düzenlemeniz gayet mutluluk verici.
Bu manada biz üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye hazırız, Trabzon Türkiye’nin Çimentosu ve ülkesine sevdalı bir şehirdir. Birlik beraberliğin emsali olan bu şehir son dönemlerde nedense ihmal edilmekte geri plana itilmektedir. Sizden ricamız bu menede Trabzon’un ve bölgemizin geri planda kalmaması adına yaptığımız ve yapacağımız projelerde bizlere destek olmanızdır’ ifadelerini kullandı.