61SAAT HABER SERVİSİ - Dilekoğlu, yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Trabzon Havalimanında “Akıllı ol Soylu” diyen şahısla ilgili Trabzon Valiliğinin açıklamasını hatırlatarak "Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada: “Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatıyla yapılan güvenlik araştırması ve çalışması neticesinde, söz konusu şahsın CHP il yönetimi, İl Başkanı ve Milletvekilleri ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerdeki CHP Belediye Başkan adayları ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiştir.” denilmektedir.

Bu durumda, “Bu sözü söyleyen kişiyi bizden tanıyan yok. Kim olduğunu araştırıyoruz.” diyen Güzide Uzun’un uzun uzadıya araştırma yapmasına gerek yoktur. Yapması gereken, ilişkili olduğunu bildiği halde kamuoyunu yanlış yönlendirmesinden dolayı istifa etmesidir” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye de yüklenen Dilekoğlu, "Bu arada bir not da İP İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye:
Utanmadan, sıkılmadan milletin gözünün içine baka baka HDPKK ile ittifak yapıp, listelerine adaylarını yerleştirip, sırf Recep Tayyip Erdoğan’ı devirebilmek için her türlü İttifakın içinde yer alacaksın, Temelli’nin sözlerini yutacak sonra da kurduğunuz sistem bozulacak diye AK Parti’yi eleştireceksin. Biraz samimiyet lütfen!” değerlendirmesinde bulundu.