KTÜ’DE 13 yıl önce ortaya çıkan estetik skandalı davası sonuçlandı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 30 kişi hakkında beraat ve zaman aşımı gerekçesiyle düşme kararı verilirken, ameliyatları yapan Prof.Dr.N.K. ise iki ayrı dosyada sahtecilik yaptığı iddiasıyla önce 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra sanık doktorun cezasını iyi halden 2 yıl 11 ay hapse indirdi.

2002 YILINDA ORTAYA ÇIKTI
günebakış Gazetesi, 2002 yılında aralarında eski rektörün eşi, eski vali yardımcılarının eşleri, bürokrat eşleri, öğretim üyeleri, doktor, spiker, siyasetçi ve milli bir futbolcunun eşinin de bulunduğu yüzlerce kişiye sahte tanıyla estetik yapıldığını kamuoyuna duyurmuştu.  Devleti milyonlarca lira zarara uğratan 31 kişi hakkında dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

DURUŞMAYA GELMEDİLER
PROF. Dr. N.K.’nın avukatı Orhan Öngöz, hasta sevklerinin kurumlar arası yapıldığını, doktorun burada bir özrünün bulunmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti. 6 dosyanın birleşmesine karar veren mahkeme, Prof. Dr. N.K. hakkında H.K. ve H.Y. adlı iki kişilerin dosyasında sahtecilik yaptığını ve bu dosyanın zaman aşımını uğramadığını belirterek, doktorun cezalandırılmasına karar verdi. 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde 13 yıl önce ortaya çıkan estetik skandalı davası sonuçlandı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 30 kişi hakkında beraat ve zaman aşımı gerekçesiyle düşme kararı verilirken, operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. N.K. hakkında ise iki ayrı dosyada sahtecilik yaptığı iddiasıyla 3 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme daha sonra sanık doktorun cezasını iyi hali nedeniyle 2 yıl 11 ay hapse indirdi.

ASİSTAN DOKTOR İHBAR ETTİ
KTÜ'deki görevli Dr. Ali Aydın'ın sahte tanılarla estetik ameliyatı yapıldığı yönündeki suç duyurusu üzerine, günebakış gazetesi estetik skandalını kamuoyuna duyurmuştu. Suç duyurusu üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sonucunda SGK müfettişleri asistanlara sahte kayıt tutulması için baskı yapıldığını ve yüzlerce estetik ameliyatı yapılarak devletin zarara uğratıldığını belirledi. Müfettişlerin savcılığa gönderdiği dosya üzerinden başlayan soruşturma kapsamında estetik ameliyatına karışan, eşini sahte tanılarla ameliyat ettiren ve bu ameliyatlara göz yuman birçok doktor ve bürokrat eşi sanık olarak dosyaya girdi. Trabzonsporlu eski bir milli futbolcunun eşi M.Ö. ise 600 TL karşılığında estetik olduğunu itiraf etmişti.

6 DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından aralarında eski rektörün eşi, esik vali yardımcısının eşi, bürokrat eşleri, öğretim üyesi, doktor, spiker, siyasetçi ve bir milli futbolcunun eşinin de bulunduğu yüzlerce kişiye estetik yapıldığı belirlendi. Bu tespitin ardından 31 kişi hakkında dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan yargılama sırasında zaman aşımına kısa bir süre kala davanın 6 ayrı dosyasının birleştirilmesine karar verildi.

ZAMAN AŞIMI KURTARDI
 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava savunma yapan Prof.Dr.N.K.'nın avukatı Orhan Öngöz, hasta sevklerinin kurumlar arası yapıldığını, doktorun burada bir özrünün bulunmadığını belirterek, müvekkilini beraatını talep etti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim İbrahim Kolcu, Prof.Dr.N.K. hakkında H.K. ve H.Y. adlı iki kişilerin dosyasında sahtecilik yaptığını ve bu dosyanın zaman aşımını uğramadığını belirterek, sanığın cezalandırılmasına karar verdi. Sanık N.K.'yı önce 3 yıl 6 ay hapisle cezalandıran mahkeme, daha sonra sanık doktorun cezasını iyi hali nedeniyle 2 yıl 11 ay hapse çevirdi. Mahkeme bu arada 30 sanık hakkında ise beraat ve zaman aşımı gerekçesiyle düşme kararı verdi.