Trabzon kulüplerinden Arsinspor’da futbolcuların kazan kaldırması ses getirdi. Futbolcuların saha ortasında toplanarak yönetimi protesto etmesi, yönetim kurulunda kongre kararının alınmasına neden oldu. 

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Arsinspor Kulübü Başkanı Cengiz Öksüz, Maddi olarak sıkıntılarımızı bir türlü aşamadık. Biz yönetim kurulu olarak elimizden geleni yaptık.  Tüm yönetici arkadaşlarımla özverili bir şekilde çalıştığımıza inanıyorum. Tek üzüntümüz bu takımın temsil ettiği ilçenin ne belediyesinden, ne kaymakamlığından ne de sivil toplum kuruluşlarından gerekli desteği görmemesidir. Arsinspor'un daha fazla zarar görmemesi için ve kulübün önünü açmak için genel kurul kararı aldık" dedi.

Arsinspor Başkan yardımcılarından Kemal Çakıcı ise  şunları söyledi; "Yönetim kurulu arkadaşlarımızın özverili çabası ne yazık ki Arsinspor’umuzu daha ileriye taşımaya yetmedi. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama maalesef Arsinli iş adamlarımızdan ve yerel yöneticilerimizden hiçbir katkı göremedik. 4 yıldan beri çok zor şartlar altında bu takımı yönetmeye çalışıyoruz. Çünkü Arsin bizim sevdamızdır. Aldığımız bu kararla Arsin’de yeniden birlik ve beraberliği sağlamak istedik. Siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve kaymakamlıktan bu kulübe sahip çıkmalarını bekliyoruz. Hak etmediğimiz bir yerde olmanın duygusal çöküntüsü içerisindeyiz. Görevimizi teslim etmeye hazırız."

Arsinspor'da yaşanan bu durumun ardından Arsinspor Taraftarları da yönetime talip oldu. 61saat.com'a açıklama yapan Arsinspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gökhan Gürsoy, "Taraftarlar Derneği olarak yaşanan yönetim krizinden yine 6 sene önce ki gibi şuan da da yönetime talip oldu. Kongre sürecinde takımımızı asla yalnız bırakmayız. Şuan da futbolcularımızın da istediği bu. Taraftarların kulübe sahip çıkması. Biz de kulübümüze sahip çıkıyoruz. 6 sene önce de yönetimi almıştık. Ardından Olağan Kongre sürecine kadar yani yaklaşık 1,5 aylık durumda kulübü idare ettik. Şuanda da sıkıntılarımız atlatıp yeniden Arsin'de güzel bir oluşum yapan kişilere yönetimi devretmek istiyoruz. Bizde başka aday yok. Mayıs'ın son haftası Haziran'ın ilk haftasında olağan kongre var" dedi. 

Gürsoy, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile Arsinli iş adamlarından da destek gördüklerini ifade ederek, "Herkes şunu bilsin kulüp emin ellerde" dedi.