Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Bilindiği üzere sporun bütün alanlarında tarihi çok parlak olan Trabzon, Futbolda da Türk ve dünya futbol tarihinde yerini almıştır. Ve başarısını korumak durumundadır. Ancak Trabzonspor bu durumunu korurken şampiyonluklara “ramak kala” durumundan uzaklaşmalıdır.  Bu ramak kalma bazen oynanan oyunla olabildiği gibi, masada da ramak kalmalara çokça rastlanır hale gelinmiştir. Trabzonspor yönetimi kulübü yönetmek durumundadır. Bakın, Korona Covit-19 pandemi dönemindeki Trabzonspor’ un şampiyonluğu ortada iken, TFF’ in Trabzonspor’ un şampiyonluğu için bilim kurulunun bile kurallarını görmezden gelerek açıklamaları hafızalarımızdadır. Trabzonspor’ un şampiyonluğu Türk Futbol tarihinde vicdanın kabul etmediği sonuçla bitmiştir.  Trabzonspor yönetimi nerede olmuştur?

Trabzonspor kongre üyesi ve Trabzon TÜRKAV olarak gündeme dair açıklamalarımız olmuştur. Trabzonspor Hocası Ünal KARAMAN neden şampiyonluğa “ramak kala” gönderilmiştir? Anlaşılamamıştır. Trabzonspor’un şampiyonluğu beklenirken “ramak kala” durumunun rafa atılmasını hep ifade ettik. Ancak Trabzonspor Yönetimi bunları görmek dahi göremediği ortadadır. Divan kurulunun uyarılarına rağmen neden açıklama yapılmamıştır. Anlaşılamamıştır. 
TÜRKAV ifade etmektedir ki, meseleleriyle ilgilenen, ehemmiyet veren ve kamuoyuna taşıyan açıklamalara, kurumlara ihtiyaç bu gün daha da artmaktadır. 
TÜRKAV, Gençlik ve spor yönetim sorumluluğunun Kamu hizmetlerinden olmasını da değerlendirerek açıklamaları bulunmaktadır. Diğer taraftan Trabzonspor kongre üyesi olarak da Türk futbolu için, çok yönlü bilgi akışını sağlanması ve bilgilendirmenin gerekli olduğu görülmektedir. Bilgi sahibi olamayan Trabzonspor taraftarı kıskaca karşı duramamaktadır?