Trabzonspor’un devam eden Slovakya kampının öne çıkan isimleri arasında yer alan 17 yaşındaki, “Yerli Messi” yakıştırması yapılan Abdülkadir Ömür, kamp yapılan otelde bir basın toplantısı düzenledi. Abdülkadir, çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek, “Çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz Trabzon’da ilk kampımızı yaptık. Daha sonra buraya geldik. Sürekli iki bazen üç antrenman yapıyoruz. Yoruluyoruz ama geliştiğimizi de biliyoruz ve inanıyoruz. Hiçbir zaman antrenmanları bırakmıyoruz. Bundan sonra diğer kampta birçok maç oynayacağız, onun neticesini almak istiyoruz” dedi. 

“TEMPO OLARAK İLK BAŞLARDA ZORLANMIŞTIM” 
Abdülkadir, A takımda altyapıya oranla farklı bir ortam ve hava olduğunu da ifade ederek, “A takıma çıktığımızda tempo daha çok arttı. Ağabeylerim sürekli beni aralarına alıyor. Tempo olarak ilk başlarda biraz zorlanmıştım ama şu anda kendimi gün geçtikçe çok daha iyi hissediyorum. Allah’ın izniyle daha da iyi olacağım” 

MESSİ VE HAGİ GİBİ OYUNCULARA BENZETİLMEK HARİKA
Abdülkadir, UEFA’nın kendisini gelecek vaat eden oyuncular arasında göstermesi ve “Yerli Messi veya yeni Hagi” yakıştırması yapmasıyla ilgili olarak soruya ise şöyle cevap verdi:
“O tip oyunculara benzetilmek harika bir şeydir. O haberi ilk duyduğumda inanılmaz mutlu olmuştum. Bir baskı oluşturdu. İnsanlar bu haberi duyunca benden çok şey beklemeye başladılar. Şimdi herkesin benden bir beklentisi var. Tekrar bir Hagi veya Messi çıkacak mı, sorusuna cevap arıyorlar. Herkesin beklentisi oldu. Ama ben kendi kimliğimi ve oyun yapımı izlettirmek istiyorum. Oynadığım süre zarfında bunu göstermeye çalıştım ve çalışacağım.”

“İSPANYA VEYA İNGİLTERE’DE OYNAMAK HAYALİM”
Hedeflerini de anlatan Abdülkadir, “Trabzonspor’da uzun yıllar futbol oynamak istiyorum. 10-11 yıldır alt yapıda oynuyorum. 7-8 yaşında altyapıya geldim, o zaman çocuktuk gidip geliyorduk. 17 yaşında A takımda oyabilmeyi kim hayal edebilirdi ki, bu kulübün formasını terletmek istiyorum.  Kulüp haksızlıklara uğratılıyor olabilir ama bu kulübün daha iyi şeyler hak ettiğini düşünüyorum. Yurt dışı hedefim var ama uzun yıllar da burada kalmak istiyorum. 17 yaşında olup da A takımda forma giymek kolay değil. 17 yaşındasın ve senden kat kat büyük, Avrupa da ve süper ligde oynamış futbolcularla futbol oynamak kolay değil. İspanya veya İngiltere başta olmak üzere Avrupa da futbol oynamak da herkes gibi benim de hayalim ama şu an hedefim bu takımda kalıcı olmak” ifadelerini kullandı.

“EMRE MOR GİBİ İSMİMİ DUYURMAYA GAYRET EDECEĞİM”
Abdülkadir, bir gazetecinin, “Euro2016’yı izledin. Orada Emre Mor ve Renato Sanchez gibi isimler ön plana çıktı. Onlar da senin yaş grubunda. Neler hissettin?” şeklindeki sorusuna da şöyle cevap verdi:
“Onları izlerken biz niye orada olmayım diye soru soruyoruz. Onlara şans doğdu bize de inşallah şans doğacak ve bizde bunu değerlendireceğiz. Milli takımda oynamak hedeflerimin arasında var. Emre Mor gibi ismimi duyurmaya gayret edeceğim. Fiziğimiz hemen hemen aynı” şeklinde konuştu. 

“INIESTA’NIN OYUN ZEKASINI ÖRNEK ALIYORUM VE ÖZELLİKLE ONU İZLİYORUM”
Abdülkadir, örnek aldığı futbolcularla ilgili olarak ise, “Iniesta’nın oyun zekası, oyun hakimiyeti müthiş, özellikle onu çok izliyorum. Ayrıca Messi’nin diriplinglerini ve oyuncu eksiltmelerini yapmaya çalışıyorum ve örnek alıyorum. Fatih ve Gökdeniz gibi yıllarca bu takımda oynamış, sembolleşmiş isimler var. Onlar gibi olmayı çok isterim. Onlar kadar da olabileceğime inanıyorum ama şu an erken” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZDAN SABIR VE DESTEK İSTİYORUZ”
Abdülkadir, bordo-mavili taraftarlara da seslenerek, “Trabzonspor camiası olarak kötü bir yıl geçirmiş olabiliriz. Geçmişten dersler aldık. Ama geride bıraktık. Önümüze daha parlak bir şekilde bakıyoruz. Güzel bir yol olacak, her şey iyi olacak. Taraftarlarımızdan biraz sabır ve destek istiyoruz” dedi.