Trabzonspor'un Rosenborg'tan kadrosuna kattığı Norveçli oyuncu Anders Trondsen, bordo-mavilileri transferi ve sonraki süreci anlattı.
Takımla çılışmaların gayet iyi gittiğini ifade eden Trondsen, "Gayet iyi gidiyor. Sezon öncesi kampının tam ortasındayız. Fiziken de iyi durumdayım. Takım arkadaşlarım beni gayet iyi karşıladılar. Burada olmaktan mutluyum" dedi. 

SÖRLOTH İLE ODA ARKADAŞIYDI
Bordo-Mavililerin golcüsü ve yakın arkadaşı Sörloth'un Trabzonspor'da olmasının işleri kolaylaştırdığına dikkat çeken Trondsen, "Tabiki burada bir arkadaşınızın olması sizin hayatınızı kolaylaştırıyor. Alex ile beraber 15, 16, 17, 20, 21 yaş altı takımlarında hep beraberdik. Onunla beraber milli takımlarda oynama fırsatı bulduk. Bunların neredeyse hepsinde oda arkadaşıydık. Böyle birini varlığı, böyle birinin sizden daha önce burada olması sizin hayatınızı daha kolaylaştırıyor. Gün geçtikte diğer takım arkadaşlarımı daha yakın tanıma fırsatı buluyorum.
Gerçekten çok harika gruba sahibiz. Dolayasıyla bütün takım arkadaşlarımızla iyi bir yolda gidiyoruz" diye konuştu. 

TRANFSER SÜRECİ HIZLI GELİŞTİ... 4 - 5 GÜN GEÇ GELEBİLİRDİ AMA..
Transfer sürecinin çok hızlı geliştiğini ve Sörloth ile neredeyse her gün video konferansla görüştüklerini ifade eden Trondsen, sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Transfer sürecim çok hızlı geliştik. Rosenborg’Ita son maçımızı 2 hafta önce oynadık. koronavirüs nedeniyle biraz gecikmeler yaşandı. Buraya gelip sağlık testlerinde tamamladıktan sonra takıma dahil oldum. Normalde  4 gün 5 gün daha geç gelebilirdim. Ama böyle bir fırsatın kaçmasına kesinlikle izin veremezdim. Burayı çok değerli fırsat olarak görüyorum. 

SÖRLOTH İLE HER GÜN KONUŞTULAR
Nedeyse her gün, video konferans yöntemiyle görüşmeler gerçekleştirdik. Neredeyse gelmeden önce takımı tam anlamıyla tanıyordum. Takımın bütün her şeyiyle ilgili bilgim vardı.
Alex olmasaydı da buraya gelebilirdim. Çünkü ne kadar büyük takım olduğunu, ne kadar önemli bir yer olduğunu görüyorum. Benim kararımdı buraya gelmek. Ama transfer sürecinde Alex ile neredeyse her gün video konferans yöntemiyle görüşmeler yaptık. Bana burası hakkında ki bütün bilgileri söyledi. 

NORVEÇ'TE TÜRK FUTBOLU TAKİP EDİLİYOR MU?
Norveç’te yayınlar dolayısıyla Türk futbolunu takip etmek biraz zor oluyor. Bazı maçların orada yayınlanmadığını düşündüğünüzde, Alex’in performansı Norveç’te herkes tarafından bilinmiyor olabilir. Ben kendisinin bütün maçlarını takip edebiliyorum. Buraya geldiğinde istediği özgüveni kazandığında, kendine güveni kazandığında ki neler yapabileceğini ortaya koydu.
Bende onun gösterdiği performansa yakın performans gösterirsem çok mutlu olurum. 

TRABZON ŞEHRİ VE NORVEÇ
Trabzon şehri, Norveç’te yaşadığım Trondheim şehriyle benzer özellikler gösteriyor. İkisi de küçük şehirler aslında. Ama pandamı dolayasıyla çok fazla gezme fırsatım olmadı. Şehri tanıma fırsatı bulamadım. Alex ile görüştüğümde deniz kenirandı çok güzel restoranlar ve gidilebilecek yerler olduğunu söyledi. Pandemi bittikten sonra şehri daha iyi ve geniş açıyla tanıma fırsatım olacak. 

TAKIMI NASIL BULUYOR
Takım ilk baktığımda akıllı ve zeki oyunculardan kurulu takım olduğumuz görüyorum. Böyle oyuncularla oynamak daha kolaydır. İyi futbolcularla oynamak her zaman kolaydır. Yeni ve alışma sürecinde olan futbolcu için işlenirizi kolaylaştırabilir bu kadar akıllı ve çabuk düşenen insanlarla futbol oynamak.
Seviye Norveç’te alışık olduğundan daha yüksek seviye. Geldiğimde kalitenin yüksek olduğunu gördüm. Takımın iyi ve kaliteli bir takım olduğunu düşünüyorum. 

ŞUT FIRSATI BULDUĞUNDA..
Alex’in bahsettiği gibi iyi bir sol ayağım olduğunu düşünüyorum. Topa sahip olmayı seven, topla beraber pas yapmayı seven bir oyun tarzım olduğunu düşünüyorum. Hızlı bir oyuncu olduğumu söylenilirim. Bazen kayarak müdahaleler yapmayı seven bir oyun tarzım var. Umuyorum ki bu sene şut atma fırsatı bulduğumda, takıma katkı yapmak için gol atabileceğimi düşünüyorum. 

NORVEÇ LİGİ İLE TÜRK FUTBOLUNUN KIYASLANMASI
Norveç ligi fiziksel özelliğin öne çıktığı lig. Burada baktığımda öne arkaya çabuk oynanan, kontra atakların hızlı olduğu bir lig. Yüksek tempolu bir lig. Kaliteli oyunculardan kurulu. Tabiki düşündüğümüzde Norveçle kıyasladığımızda burada tempo daha yüksek ve daha kaliteli oyuncular var. Rakibin temposuna ve yapabileceklerine kalitesine ayak uydurabilecek oyuncu olduğumu düşünüyorum. Adaptasyonum ve kolay olacaktır. 

TRABZONPOR TARAFTARLARI İÇİN...
Instagram ve sosyal medya üzerinden çok yanıt aldım. Benim hakkımda ne kadar güzel düşünceleri olduğunu mesajlar üzerinden örebilirim. Bütün takım arkadaşlarımdan ne kadar harika taraftarlarımız olduğunu düydum. Pandemi dolayasıyla onlarla birlikte olamıyoruz. Umuyorum kısa sürede bu pandamı süreci sona erecektir ve taraftarlarımız önünde oynayacağımız maçları da dört gözle bekliyorum"