Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi’nde tedavi gören Murat Bekar’ın yaşadıkları kardeşi Beyhan Kör’ü çileden çıkardı. Kör yaşadıklarını şöyle anlattı: “Enfeksiyon hastası olarak KTÜ’ye geldik. Enfeksiyon tedavisi yapıldı iki bacağında da kangren tanısı koyuldu ve tedavi uygulandı. Daha sonra vaskitül tanısı konuldu ve imminoloji servisine gönderildik. Bu servise çıktıktan sonra bu arada ortopedi ve plastik cerrahi bizle ilgilenmedi.

Ameliyatı zar zor yaptırdık. Kangrenden dolayı iki ayağı kesildi. Hastanın ayrıca kuyruk sokumu ve yan kalçalarında oluşan yaraları plastik cerrah ameliyat etti. Ve bu hastanın yoğun bakımda tedavi görmesi gerektiğini bize söyledi. Çünkü yüzde 99 enfeksiyon olabileceğini bu yüzden dolayı da serviste bakılamayacağını söyledi. Kendi servislerinde de zaten yer olmadığını ve yoğun bakım bulamadıklarını ayrıca hastanın yoğun bakımda bakılması gerektiğini bize söylediler.

Bir asistanın 15 hastaya baktıklarını ve yetersiz olacaklarını söylediler ve hastanın da yanına gelmediler. Şu anda imminoloji servisinde Refik Sarı hoca tarafından misafir ediliyoruz. Şuandaki servis doktoru hastayı taburcu ediyor. Benim yapabileceğim bir şey yok diyor. Ortopedi servisine almıyor, plastik cerrah kabul etmiyor. Hatta bizebize yoğun bakım arayın bulun oraya yatıralım diyorlar. Biz nasıl yoğun bakım bulalım. 2015 yılında hastaneden kapıya atılıyoruz. İnanın hasta ortada kaldı ölümüne terk edildi. Yetkililer sesimizi duysun.”

Hakan Şener / Taka