Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 ile geçerken, yeni teknik direktör Ersun Yanal da ilk sınavından başarıyla ayrıldı. Bu kritik galibiyetin arkasında ise, maçtan önce İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uçakta Yanal'a, hafta boyunca da Ersun Yanal'ın öğrencilerine yaptığı motivasyon konuşması önemli bir paya sahip oldu.
Hacıosmanoğlu'nun uçakta, "Trabzon'a mutlu dönmeliyiz. Bu maçta alınacak iyi bir sonuç ve güzel futbol gelecek adına bize çok büyük enerji verecektir" dedi. Oyuncularla da sohbet eden Hacıosmanoğlu'nun, "Artık kazanma vakti geldi. Size çok güveniyor ve çok şey bekliyoruz" şeklinde konuştuğu ve bu konuşmasının büyük bir motivasyon sağladığı kaydedildi.

"MÜCADELE GÜCÜNÜZÜ GÖSTERİN"
Yanal ise, hafta boyunca özel olarak ilgilendiği öğrencilerine, "Mücadele gücünüzü herkese gösterin. Bu maç bizim bundan sonra neler yapabileceğimizin bir göstergesi olacak. O yüzden sahada Trabzonspor'a yakışır şekilde oynayın." şeklinde uyarılarda buundu.

Trabzonspor, Ersun Yanal ile ilk maçında ofansif görüntüsü ile alkış alırken, oyuncuların hırslı görüntüsünün arkasında da Yanal'ın sözleri olduğu belirtildi.