Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz'ı kadrosuna katarak transfere hızlı giren Trabzonspor'un listesine çok sürpriz bir ismin girdiği bildirildi.

Fotospor Gazetesinin haberine göre; Bordo-mavililerin Kayserispor'dan transfer etmek için uzun süre uğraştığı Ömer Bayram'ın menajeri Ali Egesel'in, İngiliz Reading'te forma giyen Jem Karacan'ı teklif ettiği bildirildi. Gelecek sezon sonunda sözleşmesi biteceği için Reading'in bu oyuncuyu satmaya sıcak baktığı 600 bin sterlin gibi bir bonservis bedeline Trabzonspor'a gelebilecek olan Karacan'ın da Türkiye'de oynamaya hazır olduğunu söylediği bildirildi. Bordo-mavili yönetim Karacan konusunda nasıl bir tutum içine gireceğini yeni teknik direktör sonrasına bırkamış durumda.

SAKATLIKLARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Ancak bu oyuncunun performansı ise resmen hayal kırıklığı. Türkiye'nin PTT 1. ligi olan İngiltere Championship'te mücadele eden Reading forması giyen oyuncu bu sezon sadece ilk 7 haftada mücadele edebildi. İyi bir sezon geçiren ve orta saha ön libero ve sağ kanatta oynayabilen Karacan, 2'de gol attı. Ancak sakatlanan ve dizinden operasyon geçiren oyuncu sezonu kapatırken bir anda da gözden düştü. Ve geri kalan maçlarda forma giyemedi. 2012 yılında A2 Milli takımına da çağrılan Karacan'ın geçen yıl yaşadığı sakatlık kariyerinde önemli bir düşüşe neden oldu. Bu nedenle önümüzde ki sezon Şampiyonluğa oynayacak Trabzonspor'a uygun bir oyuncu profili çizmiyor.