61SAAT HABER SERVİSİ- Sezon başındaki Avusturya kampı sırasında kurulan yakın ilişkiler sonucunda Akyazı Stadına Sponsorluk için 2014 Ekim ayında Trabzon'a gelen dünyaca ünlü takı markası Swarovski'nin sahibi Gernot Langes Swarovski, kızı Diana Swarovski, hatırlanacağı üzere Trabzon’dan mutlu ayrılmıştı. 

Ancak bu tarihten sonra Trabzonspor ile sponsorluk konusunda bir gelişme yaşanmaması kafalarda soru işareti yaratırken geçen haftalarda dikkat çeken bir olay yaşandı.
Trabzon’a Sponsorluk için Swarovski’ler Türkiye’de ki 28. Butik mağazasını Forum Trabzon’da açtı. Dünyanın en büyük kesme kristal üreticisi Swarovski’lerin Trabzon’da mağaza açmaları ise sponsorluk açısından bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

Langes Swarovski, o dönem yaptığı açıklamada daha önce de Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Burada olmaktan büyük keyif aldım. Ayrıca Legia maçında Trabzonspor'un performansından da memnun kaldım. Ama maalesef futbolda her zaman kazanamazsınız" ifadelerini kulllanmıştı.

Swarovski markasının veliahtı ve Gernot Langes'in kızı Diana Swarovski'de o dönem yaptığı açıklamada bundan sonraki süreçte Trabzonspor'un maçlarını takip etmeye çalışacağını vurgulayarak, "Burada gördüğüm ilgiyi ve ağırlanmayı daha önce hiçbir yerde görmedim. Bundan sonra birçok maçta statta olacağım ve takıma destek vereceğim. Artık ben de iyi bir Trabzonspor taraftarıyım" demişti.