61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da kentsel dönüşümün ilk meyvesini verdiği Zağnos Vadisinde bugün bir çok anı yeniden tazelendi. Çarpık yapılaşmanın hakim olduğu Zağnos Vadisinde evleri kentsel dönüşüm kapsına alınarak yıkılan ve başka mahallelere taşınmak zorunda kalan eski adıyla “Dere Mahallesi” sakinleri bugün eskide evlerinin bulunduğu noktada yeniden bir araya geldi.
Zağnos Vadisinde gerçekleşen ve ilk defa gerçekleştirilen buluşma renkli görüntülere sahne oldu. CHP Trabzon eski Millevekili Şevket Arz’ın öncülüğünde yapılan buluşmada daha önce komşu olan ancak kentsel dönüşüm ile birlikte ayrılan mahalleliler yeniden buluşmanın keyfini yaşadı.
Bir birleri ile iletişimi koparmamak için cep telefonları numaralarını ve bulundukları adresleri de bir birlerine veren mahalle sakinleri duyulan özlemi yeniden bir araya gelerek giderdi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan eski Milletvekili Arz, “Burada yaklaşık 200 ev vardı. Bu insanları yani eski komşularımızı davet ettik. Yaklaşık 40-50 yıl burada yaşadık. Ancak biz bu bulaşmayı sadece bu yıl yapmayı düşünmüyoruz. Elimizden geldiğince her yıl böyle bir araya gelerek, aramızda ki bağı koparmamak istiyoruz” dedi.

 
KAYNAK: 61SAAT.COM