Karadeniz teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde 21 Mayıs 2013 günü hayatını kaybeden Mustafa K.’nın eşi Hatice K. ve iki çocuğu Yunus K. ve Hayrettin K. serviste görevli Mehmet Uluşahin, Ahmet Yazıcı, Coşkun Aydın, Selim Bodur, Kutay Sağlam ve Sema Koçyiğit’e yönelik saldırıda bulundu. Bir doktoru yaralayan anne ve oğlu, 6 kişiye yönelik tehdit ve hakaretlerde bulundu. 

ŞİKAYET ÜZERİNE DAVA AÇILDI

Şikayet üzerine anne ve iki çocuğu hakkında yaralama, hakaret ve tehditten dolayı dava açıldı. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan anne Hatice K., kasten yaralamaktan 4 yıl 2 ay, birden fazla kişiyi tehditten 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme olay anında görevli doktorlara hakaret ettiği gerekçesiyle anneye 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.  Mahkeme sadece bu cezanın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti. 

MAHKEME KARDEŞLERİ AFFETMEDİ

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Yunus K. ve Hayrettin K.’yı birden fazla kişiyi tehdit suçundan 2’şer yıl birer ay hapis cezası ile cezalandırdı.  Mahkeme iki kardeşi görevli memura hakaret suçundan birer yıl 15’er gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Aynı mahkeme, iki kardeşini sadece hakaret suçundan 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı. Anne ve çocuklarının karara itiraz edeceği öğrenildi.