Büstlerin yerleriyle ilgili yapılan görüşmelerde konuşan CHP’li meclis üyesi Ahmet Yılmaz, AK Parti’nin özgürlükler konusundaki tavrını eleştirdi. Bunun üzerine söz alan AK Partili Fahrettin Aksoy, AK Parti’nin demokrat ve özgürlüklerden yana bir parti olduğunu dile getirdi.

Aksoy’un Cevabına Dayı Öfkelendi
AKSOY’UN ardından söz alan meclis üyesi Ömer Dayı, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hitap ederek, Aksoy’un konuyu çarpıttığını ve sesini yükselterek gündem dışı konuştuğunu dile getirdi. Bu sırada Aksoy “Seni muhatap almıyorum” dedi. Geçmişten beri Aksoy’a karşı tavrı bilinen Dayı bu ifadeler üzerine hakaret içeren sözlü saldırıya başladı. 



Önce Hakaret Etti Sonra Saldırıya Geçti
DAYI, Aksoy’a karşı, “Ş..... iz, sen kimsin?, adam ol gibi ifadeler kullanmaya başladı. Sözlü saldırıyla yetinmeyen Dayı, yerinden fırlayarak Aksoy’a darp için yöneldi. CHP Grubu’nu geçen Dayı’yı AK Partili üyeler son anda ve güçlükle durdurdu. Salonu terkeden Dayı, Aksoy’a dönerek, “Seni dışarda bekliyorum. Bu akşam seni çok kötü edeceğim” şeklinde ifadelerle Aksoy’u dışarı çağırdı.

Dayı’yı AK Parti Grubu Güçlükle Engelledi
DAYI’YA müdahale eden CHP Grup Başkanı ve arkadaşları önce Dayı’yı meclis dışına götürdü. Ardından, salona konuşan Şahin, “Biz toplantıyı terkediyoruz. Siz buyrun oylayın” diyerek grubuyla salonu terketti. Salonda kalan AK Parti Grubu, Kültür ve Çevre Komisyonu’nun raporunu oylayarak kararlaştırdı. Toplantının ardından AK Parti Grubu Başkan’ın odasında biraraya geldi.

Trabzon Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Aralık ayı son toplantısında, Trabzon geneline konulması planlanan büst, heykel bazı anıtların yerleriyle ilgili yapılan görüşmelerde CHP’li üyelerle AK Partili üyeler birbirine girdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tartışmalar sonrası CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı’nın AK Parti Grup Başkanı Fahrettin Aksoy’un üzerine yürümesi  üzerine CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’den mecliste düzeni sağlaması için devreye girmesini istedi. Dayı araya giren meclis üyelerini de itekleyerek, Fahrettin Aksoy’a fiili müdahale girişiminde bulunurken, ‘Sen kimsin’, ‘Adam ol’, ‘Ş...siz’ gibi ifadeler kullandı. Bunun üzerine Gümrükçüoğlu “Neyi konuştuğunuzu bilmiyorsunuz Ömer Bey” şeklinde tepki gösterdi.

Ardından CHP Grubu meclis salonunu terk ederken, AK Parti grubu Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’nun raporunu oylayarak kararlaştırdı.

Dün Trabzon Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen meclis toplantısında ortalık karıştı. CHP’li belediye meclis üyesi Ömer Dayı’nın AK Parti Grup Başkanı Fahrettin Aksoy’un üstüne yürüyerek, tehditler savurması sonrasında CHP grubu meclis toplantısını terk etti. Komisyon görüşmelerinde AK Partili meclis üyelerinin demokratik davranmadığını ileri süren CHP’li Ahmet Yılmaz’a hitaben “Siz Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ne zannediyorsunuz, AK Parti Türkiye’de değil, dünyada demokratik sistem, özgürlükler ve hürriyetler açısından en çok riski almış ve bu konuda mücadele etmiş bu milletin teveccühüne mazhar olmuş bir parti. Dolayısıyla bu konuda bize haksızlık etmeyin” sözlerini eleştiren CHP’li Dayı, Gümrükçüoğlu’na yönelik “Ne hikmetse bu son görüşmelerde gerek; Sayın zatınız, gerek Fahrettin Aksoy konuları farklı mercilere çekerek siyasi platforma doğru kaydırıyorsunuz. Bu doğrultuda az önce Sayın Fahrettin Aksoy buradaki büstlerle alakalı gündemde konuşulurken, AKP’nin genel anlamdaki siyasi platformuna dönüştü konuşması” dedi. Konuşmaların devamında ikili arasında çeşitli söz düelloları yaşanırken, Dayı Aksoy’a yönelik “ANAP İl Başkanı’yken konuştuğun lafları biliyoruz. O zaman AKP için dediklerini iyi biliyoruz. Şimdi adam oldun” gibi sözler etti.

Aksoy’un “Seni muhatap almıyorum” sözlerine karşılık kendini kaybeden Dayı, Aksoy’a saldırmak istedi. Diğer meclis üyeleri tarafından güçlükle tutulan Dayı kendisini tutmaya çalışan meclis üyelerini de iteledi.

Aksoy’a yönelik, ‘Sen kimsin’, ‘Adam ol’, ‘Şerefsiz’, ‘Delikanlıysan dışarı gel’, ‘Adi herif’ gibi sözler eden Dayı’ya karşılık Aksoy, ‘Terbiyesizlik yapma’, ‘Sen benim muhatabım değilsin’ cevaplarını verdi.

Dayı’ya, “Oturumu baltalamayın” şeklinde çıkışan Gümrükçüoğlu’nun, “Oturun yerlerinize”, şeklinde uyarıları da yeterli olmadı. “Neyi konuştuğunuzu bilmiyorsunuz Ömer Bey” diyen Gümrükçüoğlu, CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’e de “Sayın Başkanım lütfen sakinliği temin etme konusunda yardımcı olun” dedi.

Tartışmalar sonrasında CHP Grup Başkanı Turgay şahin: “Biz 2 saattir burada boş konuşuyoruz. O zaman müsaade ederseniz biz dışarı çıkalım. Siz buyurun oylayın” diyerek, CHP’li meclis üyeleriyle birlikte salonu terk etti. Bunun üzerine AK Parti grubu, Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’nun raporunu oylayarak kararlaştırdı. Öte yandan Dayı’nun meclis salonunu terk ederken Aksoy’a yönelik “Bu akşam onu çok kötü edeceğim” şeklinde sözleri dikkat çekti. Toplantı sonunda Fahrettin Aksoy, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Partili belediye meclis üyeleriyle birlikte Başkan’ın makam odasına gitti.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ GAZETESİ