Trabzon'da zorlu Fenerbahçe maçının heyecanı yaşanıyor. 

Sezonun en değerli maçı olarak görülen Fenerbahçe derbisi öncesi Trabzon'da geçen yılın gerginliğinden nispeten arınılmış ama Fırtına'nın hangi yönden eseceğinin elli olmadığı bir hava var. Şehrin neredeyse bütün kahvehane ve kafelerinde ellerinde kağıt kalemlerle Fenerbahçe karşısına çıkacak 11'i şekillendirmeye çalışan, saatlerce kimin nerede oynaması gerektiği üzerine tartışıp galibiyetin formülünü bulmaya çalışan 'teknik adamlar' var. Vahid Halilhodzic'in Cardozo ve Bosingwa'yı maç kadrosuna dahil etmeyeceğini açıklamasının ardından endişe ve hayal kırıklığına uğrayan bordo mavili taraftarlarda moralleri bozan en önemli gelişme ise Cardozo'nun kadroda olmayışı... 

Ancak Fenerbahçe maçı ile ilgili hesaplar yapılırken Trabzonsporlu taraftarların bir bölümü de Trabzon Uzunsokak'tan başlayarak Meydan Parkına kadar yürüyüş yaptı. Özellikle Trabzonspor için yapılan Akyazı Spor Komleksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesini istemeyen bordo-mavili taraftarlar Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bu yönde aldığı kararı da protesto etti. 

Taşıdıkları afişler ve sloganlarla Büyükşehir Belediyesi Meclisinin aldığı bu kararı protesto eden bordo-mavili taraftarlar komplekse Cumhurbaşakın Erdoğan'ın ismini yerine Trabzonspor veya Trabzonla özdeşmiş bir kişinin isminin tesislere verilmesini istedi. 

Bordo-Mavili taraftarlar komplekse Cumhurbaşkanı isminin verilmesinin eleştirirken bir yandan da Possoligi de protesto etti. Bordo-Mavili taraftarlar yürüyüşün ardından Meydan Parkında kısa bir basın açıklaması yaptı. Burada ki açıklamada Fenerbahçe'nin şike yaptığının ispatlanmasına rağmen hala Süper Ligde tutulmasına da değinen taraftarlar UEFA'nın bir an önce küme düşme yönünde karar almasını gerektiğini ifad ettiler.