Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın(15 Aralık) sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesi taraftarlarına "centilmenlik" uyarısında bulundu.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Trabzonspor'un yarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacağı belirtilerek, TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmanın, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmanın, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmanın yasak olduğu anımsatıldı.

Trabzonspor'un, daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarların yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları sebebiyle ciddi cezalar ödediği vurgulanan açıklamada, "Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu nedenle tüm taraftarların konuya hassasiyet göstererek takımlarını maç boyunca centilmence desteklemesi istendi.