Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Mehmet Yeşil, 13 yaşında babasının desteğiyle Erganispor'da futbola başladı. Kısa süre içerisinde Trabzon İdmanocağı Spor Kulübü'ne transfer olan Mehmet Yeşil, futbol kariyerindeki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nde eğitim, Trabzonspor 17 Yaş Altı Takımı'nda da futbol yaşamına devam eden Mehmet Yeşil, Trabzon'a gelmeden önce kaybettiği babasına futbolda başarılı olacağına dair verdiği sözü tutmak için de elinden geleni yapıyor.

Diyarbakırlı ailenin 12 çocuğundan biri olan Mehmet Yeşil, AA muhabirine,  babasının desteğiyle 7 yaşında futbola başladığını anlattı. Babasının futbolu çok sevdiğini dile getiren Yeşil, "Onun desteğiyle ben de 13 yaşımda Erganispor'da futbola oynamaya başladım. Hayatımdaki en büyük destekçim babamdı ve 3 yıl önce onu kaybettim" dedi.

Mehmet Yeşil, babasının kendisiyle ilgili hayallerinin olduğunu belirterek, "Babam benim çok iyi bir futbolcu olmamı isterdi. İyi bir futbolcu olmam onun hayaliydi. Ben de Trabzon'a gelmeden önce ona 'başarılı ve iyi bir futbolcu olacağım' diye söz vermiştim. Bu kapsamda da kendime hep yeni bir şeyler katabilmek için çalıştım" ifadelerini kullandı.

- "İlk duyduğumda inanamadım

Yaklaşık 3 yıl önce de Trabzon İdmanocağı Spor Külübü'nden kendisine teklif geldiğini vurgulayan Mehmet Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya'da Türkiye Şampiyonası yarı finalleri vardı. İdmanocağı takımı ile maç yapıyorduk ve ben iki gol attım.  İdmanocağı Spor Kulübü'ndeki hocalarımız beni görüp beğenmiş. Çok heyecanlandım. İlk duyduğumda inanamadım ama bu benim için çok büyük fırsattı. Daha sonra kabul ettim ve Trabzon'a geldim. Annem ilk zamanlar uzak olduğu için istemedi ama Trabzon'da hiç adaptasyon sorunu çekmedim."

- "Kendime geliştireceğime inandım"

Hocalarının kendisine çok değer verdiğini anlatan Mehmet Yeşil, "Buradaki hocalarımın üzerimde emeği çok. Benimle çok ilgilendiler ve hiç zorluk çekmedim. Bana Trabzon'da baba ve ağabey gibi davrandılar. Ben de onlara emeklerinin karşılığını başarılarımla vermek istiyorum" diye konuştu.

Trabzon'a geldiği ilk günden itibaren büyük gayret gösterdiğini anlan oyuncu, şunları kaydetti:

"Çok çalıştım. Kendimi geliştireceğime inandım. Trabzon'da üçüncü senem ve Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi olarak çok güzel bir başarıya imza attık. Kupayı aldığımızda 'keşke babam yaşasaydı da bu başarıyı görseydi' dedim. Ona verdiğim sözü tutmak için elimden geleni yapacağım. En büyük destekçimi kaybettim ve o an çok duygu patlamasını yaşadım."

- "Kaybettiğim her maç için ağlıyorum"

Geçen yıl Türkiye ikincisi olduklarını işaret eden Mehmet Yeşil, "O gece uyuyamadım ve çok ağladım. Maç kaybetmek istemiyorum. Babama başarılı olacağıma dair söz verdim ve kaybettiğim her maç için ağlıyorum. Maç kaybedince kendimi başarısız hissediyorum" diye konuştu.

Mehmet Yeşil, futbolun artık onun için bir yaşam tarzı olduğuna dikkati çekerek, "Hedefim Trabzonspor'da kalıcı olmak" ifadesini kullandı.