Ligin 16. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olduktan sonra Orduspor'u 4-1 mağlup eden Trabzonspor daha sonra Manisaspor'u 2-1, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 ve son olarak Samsunspor'u 4-0 mağlup etti. Ligde üst üste 4. galibiyet alan bordo-mavili ekip, bu sezon ilk kez üst üste 4. maçını kazandı.Trabzonspor daha önce 4. haftadan itibaren Karabükspor, Eskişehirspor ve Ankaragücü maçlarıyla üst üste 3 maç kazanmıştı. Samsunspor galibiyeti ile puanını 33'e çıkaran Trabzonspor, 46 puanlı Galatasaray, 39 puanlı Beşiktaş ve 1 maç eksiği ile 39 puanı bulunan Fenerbahçe'nin ardından 4. sırada yer alıyor. Bordo-mavili takım 20. haftanın sonunda play-off sıralamasına girerken, 4 büyük takım ise sıralamayı paylaştı.

BURAK BU SEZON İLK KEZ KAÇIRDI

Trabzonspor bu sezon ilk penaltısını kaçırdı. Bordo-mavili takım bu sezon kullandığı 5 penaltı atışının 4'nü gol ile buluştururken, birini ise kaçırdı. Bordo-mavili takım Orduspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Burasaspor ve Samsunspor maçlarında penaltı atışı kullandı.Gençlerbirliği maçındaki penaltı atışını Colman gol yaparken, Burak Yılmaz ise Samsunspor maçı dışında kullandığı Orduspor, Antalyaspor ve Bursaspor maçlarındaki atışlarını golle sonuçlandırdı.

TRABZONSPOR 4 MAÇTIR GOL YEMİYOR

Trabzonspor, Samsunspor maçıyla birlikte bu sezon 4. kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Bu sezon oynadığı 20 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Trabzonspor attığı 32 gole karşılık kalesinde 22 gol gördü ve 33 puan toplayarak 4. sırada yer aldı. Bordo-mavili takım 16 maçta gol yerken, 4 maçta ise kalesini gole kapadı. Bordo-mavililer Eskişehirspor, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçlarında kalesini gole kapadı.