Atletico Madrid yenilgisiyle birlikte Hamza hocanın kararları iyiden iyiye tartışılmaya başlandı. Futbolcular oldukça mutsuz görünüyor. Selçuk ve Burak'ın huzursuzluğu tüm takıma yansımış durumda.
Türk Telekom Arena tribünlerinde, Atletico Madrid yenilgisi sonrası yükselen tek ses, “Yönetim istifa” olsa da, hedef tahtasının tam ortasında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu oturuyor. 45 yaşındaki çalıştırıcının kararları, hem otoriteler hem de taraftarlar tarafından tartışılıyor. Transfer döneminde onay verilen ya da verilmeyen isimler, Melo, Dzemaili, Yekta gibi orta sahanın kıdemli isimleri yollandıktan sonra Jem Karacan ve Jose Rodriguez alınmasına rağmen o bölgeye Hakan Balta'nın çekilmesi, Yasin Öztekin'in yeteneklerine rağmen kulübeye terk edilmesi gibi detaylar, Hamza hocanın ilk bakışta dikkat çeken hataları olarak ön plana çıkıyor.
Alacaklar ödenmesine rağmen
Bu tercihlerden daha da önemlisi, takımdaki genel hava. Hocanın başta Burak Yılmaz olmak üzere yerli futbolculara sözünü geçiremediği konuşuluyor. Bu konuşulanlar sahaya da yansımış olacak ki, kimse hocanın dediklerini yapmadığı gibi, oyun esnasında herkes suçu birbirine atıyor. Futbolcuların mutsuzluğu yüzlerinden okunuyor. Önceki dönemlerde, bunun sebebi olarak alacakların ödenmeyişi gösteriliyordu. Ancak son çıktığı programda, Ağustos ayının primleri dahil tüm ödemelerin yapıldığı, bizzat başkan Dursun Özbek tarafından açıklanmıştı. Selçuk ve Burak'ın huzursuzluğuyla birlikte, Sneijder ile Podolski'nin agresifliği de gözlerden kaçmıyor.
Yöneticilerin fikri değişti
Tüm bu gelişmeler ışığında, Galatasaray'ın hem ligde hem de Avrupa'da sezonun geri kalanı adına umut vermemesi, yönetim içinde de bir hareketlenmeye yol açtı. Bazı idarecilerin, Hamza hocayla yola devam etmenin hata olacağı şeklindeki görüşlerini Özbek'e bildirdikleri öğrenildi. Dursun Özbek'in de bu görüşleri değerlendirmeye aldığı ve önümüzdeki günlerde Hamza hoca ile görüşme yapacağı bildirildi. Şampiyon oldukları sezonda da maçların 1'er golle kazanıldığını belirten yöneticiler, değişimin elzem olduğu görüşünde. Cumartesi günü Trabzonspor'la deplasmanda oynanacak lig maçı ise Hamza hocanın Galatasaray'daki kaderini çizecek gibi görünüyor.
Fanatik