İngiltere'nin Sunderland ekibine satın alma opsiyonu ile kiralık olarak transfer olan Ondrej Celustka bugünlerde biraz sıkıntılı günler geçiriyor. Premier Lig ekibine bir önceki sezon transfer olduğunda, geçmişindeki Nazi sempatizanlığı nedeniyle çok tartışılan teknik direktör Paolo Di Canio, sıkı disiplin uygulamaları ile bordo mavili futbolcunun da şimdiden gözünü korkuttu. Ada'ya gidişinin ardından sağlık kontrolüne giren ve sonrasında da sözleşme imzalayan 24 yaşındaki oyuncunun takımdaki sıkı disiplin uygulamaları karşısında şaşkınlığını gizleyemediği bildirildildi.
Celustka’nın sözleşmeye imza atmasının ardından hocasından Türkiye'deki eşyalarını toparlamak üzere 2 günlüğüne Türkiye’ye gitmek için izin istediği ancak Di Canio'nun bu teklife olumsuz cevap verdiği öğrenildi. Ligin başlama zamanının yaklaştığını söyleyen İtalyan teknik adamın Çek futbolcuya derhal çalışmalara başlamasını söylediği, "Türkiye’ye en erken 3 hafta sonra gidebilirsin" dediği belirlendi.
Öte yandan Di Canio antrenmanları da görülmemiş ölçüde sıkılaştırdı ve oyuncular için özel diyet programları hazırlattı. Sunderland çalıştırıcısının, teknik adamların genellikle iştirak etmediği, oyuncuların kuvvet ve dayanıklılık testlerine bile giderek kontrollerde bulunduğu, bu durumun da futbolcular tarafından şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi.