Trabzon'un sevilen simalarından Trabzonspor Muhabiri Barış Yurduseven'in rövanş maçı için "Trabzon'da kar yağıyor" demesi üzerine gülme krizine tutulan Conte, "Bir daha mı, hayır" yorumda bulundu ve İtalyan basın mensuplarına dönüp, "Beni güldürmek için Türkiye'den mi gelmeleri gerekiyordu" diye sordu.

Maçın ilk yarısında yakaladıkları fırsatları değerlendirmiş olmaları gerektiğine değinen Antonio Conte, "İkinci yarı bir gol daha istedik ve ben de son 20 dakika 3 forveti sahaya sürerek risk aldım. Bu sayede pozisyon bulduk ancak aynı zamanda takımın boyu uzadı. Trabzonspor kontra atağa iyi çıkan bir ekip ve kalemizde tehlikeler yaşadık. Tur şansımızı yüzde 50 olarak görüyorum" dedi.

Trabzonspor'un bahsedildiği gibi kendi taraflarından bilinmeyen bir ekip olmadığına değinen Conte, "Rakibimiz ilk defa Avrupa Kupaları'na katılmıyor. Elbette ki onları iyi tanıyoruz. Avrupa Ligi grubunu Lazio'nun önünde bitirdiler. Zokora, Bosingwa, Adrian, Olcan ve bugün sahada olmayan Maluda gibi uluslararası tecrübesi olan çok iyi oyuncuları var. Bizim takımımızda da Pirlo, Buffon ve Tevez haricinde Avrupa Ligi tecrübesi olan oyuncu pek yok" şeklinde konuştu.