Olimpik Marsilya alt yapısında yetişen ve en çok beğendiği oyuncunun şu anda Fenerbahçe’de forma giyen Luiz Gustavo olduğunu kaydeden Yusuf, “Luiz Gustavo ve Dimitri Payet ile antrenman yapmak (Marsilya günlerinden bahsediyor) nasıl bir duygu?” sorusuna ise, "“İlk başta dürüst olmak gerekirse anlamadım. Bunu fark etmem uzun zaman aldı. 

Ben dünyanın en mutlusuydum. Harikaydı. Monaco’daki ilk yedek kulübemi hatırlıyorum. Patrice Evra beni tebrik etti. Onun gibi harika bir oyuncudan geldiğinde daha mutlu oluyorsun. Ancak soyunma odasında yöneticileri gençlere fazla odaklanmıyordu. Bize baskı yapmak istemediler” dedi. 

“Sizi en çok etkileyen OM oyuncusu kim?” sorusuna ise Yusuf, “Tereddüt etmeden Luiz Gustavo.. Profesyonelliği saha içi ve saha dışındaki davranışları… Çok üst düzeyde oynadığını hemen anlıyorsunuz. Arkasında büyük bir kariyer olduğunu hissediyorsun. Bugün hala fırsat buldukça Türkiye’de görüşüyoruz. Bir birimizi ararız ve birlikte çok güleriz. Ama takımına gol attığımda (Editör notu: Geçen 17 Ekim) artık benimle konuşmak istemedi (Gülüyor)” şeklinde yanıt verdi.