Bir zamanlar Trabzonspor’a başkan adayı olan ve TFF da yönetim kurulu üyeliği de yapan Yaşar Aşçıoğlu açtı ağzını yumdu gözünü ve “ Türk futbolunda maalesef zirve mücadelesi yapan Trabzonspor’a kesinlikle kumpaslar kurulmaktadır” dedi.

İstanbul Ümraniye de bulunan Trabzon İş Adamları ve Bürokratları Derneği başkanı olan eski TFF yönetim kurulu üyesi de olan Yaşar Aşçıoğlu Türkiye de özellikle zirve mücadelesi yaparken Trabzonspor’a kumpaslar kurulduğunu ifade etti

Aşçıoğlu; “Bliyorsunuz ki ben Trabzonspor temsilcisi olarak Türkiye Futbol Federasyonunda hem de tek başıma büyük mücadeleler verdim ve elimi de bu haksızlıklar karşısında masaya vurdum. Ancak yalnız başıma bu kumpas kuranlarla mücadelem de de yalnız bırakıldım. Benim TFF dan istifa nedenimi de daha önceleri de açıklamıştım ama burada Karadeniz’in sesi radyosunda bir kere daha açıklıyayım. Ne zaman Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi verse özellikle Aziz Yıldırım ve Kardeşi Ali her zaman Fenerbahçeliler olarak TFF da etkili olarak kumpaslar kurmuşlardır. Cüneyt Çakır denilen hakem her zaman Trabzonspor için kumpas kuranların başında olmuştur. TFF da yaptığım Trabzonspor haklarını koruma konusunda yalnız bırakıldım ve beni istifa etme noktasına kadar getirerek istifa etmek zorunda bırakıldım ve kimseden de ses çıkmadı. Ancak ben Trabzonsporluyum ve neden Haziran ayında bir Trabzonsporlu TFF başkanı olamasın. Daha önceleri Trabzonsporlu kimse Türkiye Futbol Federasyonu olamadı ama ben haziran ayında olmak için çalışacağım. Trabzonspor efsane futbolcusu ve Türk Milli takımını da Dünya 3. Sü yapan Şenol Güneş Milli Takımın başına getirildi neden federasyon Başkanı da bir Trabzonlu olmasın. Benim böyle bir niyetim var. Eğer delegelerden böyle bir teveccüh alırsam bu konuda çalışmalarımı Türk futbolunda adaletli bir yönetim için çalışacağım. Daha önce Trabzonlu ama Galatasaraylı Haluk Ulusoy Kardeşimiz bu görevi başarıyla yapmıştı. Ama Trabzonsporlu olarak ben bu göreve hazırım ve Haziran ayında neden bir Trabzonsporlu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasın? Bu niyetimi de ilk kez Karadenizin Sesi radyosu Radyo K da açıklıyorum ve bu konuda delegelerin teveccühüne ihtiyacım var'' dedi.

Aşçıoğlu; ''Gülüyorum bu konulara. Çünkü Trabzonsporlu futbolcunun ağzını burnunu kırıp kanlar içine sokuyorlar ve hakem vuran futbolcuya kart göstermezken ağzı burnu kırılan Trabzonsporlu futbolcuya bir de sarı kart gösteriyor ! Bu aynı suçları Fenerbahçe işlediğinde ise maalesef raporlar sümen altı ediliyor ve ben TFF görevdeyken bana bile bu raporları vermediler. Yani TFF da Trabzonspor kıyılırken Fenerbahçe diğer rakipleri de hakemler tarafından korundukları da aşikardır. Aziz Yıldırım Kardeşiyle Ali ile gidip hakem odası basıyorlar hakem Cüneyt Çakırı hem tehdit edip hem de küfür ediyorlar ama maalesef ceza almadıkları gibi raporlarda koruma altına alınıyor.'' dedi.

Trabzonspor lobisinin de zayıf kaldığına değinen Yaşar Aşçıoğlu; ''Ben Türk futbolunda adaletli bir yönetimle Türk Futbolunu dünya 3. Yapan Şenol Güneş le yeniden Türk futbolcularıyla başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.